19-29 octombrie: expozitie colectiva de pictura “Retrospectiva”

Casa de Cultura a municipiului Iasi “Mihai Ursachi” invita publicul iubitor de arta sa viziteze in perioada 19 – 29 octombrie 2016 expozitia colectiva de pictura “Retrospectiva”. Expozitia poate fi vizitata zilnic intre orele 10.00 – 16.00, iar intrarea este libera, dupa cum anunta un comunicat al organizatorilor.

Gazduita in Galeriile Fundatiei “Emil Alexandrescu”, expozitia etaleaza lucrari semnate de artistele: Elena-Irina Apostol, Ioana Palamar si Zoita-Nicoleta Panciu. Evenimentul ofera vizitatorilor posibilitatea de a admira o colectie de picturi prin care artistele ne propun identitati si expresii figurative dezvaluind publicului conceptualizarea si sfera lirica a interpretarilor vizuale a figurilor umane.

In conceptul autoarelor “expozitia colectiva intitulata Retrospectiva reuneste stiluri, tehnici artistice si concepte diferite, concretizate in compozitiile portretistice realizate in decursul studiilor doctorale”. Lucrarile isi propun sa urmareasca evolutia personajului si vizeaza o incursiune in universul sau launtric, transpuse fiind pe suportul plastic dintr-o perspectiva personala. Intentia autoarelor este de a metamorfoza ganduri si sentimente in imagini auctoriale, intrucat artistele ii “imprumuta” personajului fragmente din personalitatea lor, iar in urma acestui gest artistic ia nastere o interesanta si frumoasa contopire a pictorului cu propria opera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.