Maximum Rock Festival 2016: concertul Kamelot

Maximum Rock, un festival cu o lunga traditie in Romania, s-a desfasurat anul acesta in zilele de 14 si 15 octombrie, la Arenele Romane din Bucuresti. Multe trupe bune au umplut afisul evenimentului, printre cele mai importante fiind Kamelot, care au cantat pe 14 octombrie si Moonspell, in seara de 15.

Mi-am cumparat biletul pentru festival in momentul in care a fost anuntat concertul americanilor de la Kamelot. Stiam ca au multe aparitii prin Europa in perioada asta si speram sa ii vad impreuna cu noul vocalist, dupa ce anul trecut concertul pe care ar fi trebuit sa il aiba in Bucuresti fusese anulat.

Pe Kamelot ii mai ascultasem live in urma cu vreo sase ani la Sibiu in cadrul altui festival, insa atunci nu ma aflam acolo pentru ei. Nu m-a atras deloc power metal-ul practicat de trupa (ca sa nu spun direct ca piesele mi s-au parut anoste, neinteresante), desi in tineretile mele era un gen pe care il ascultam cu drag, si nu stiu exact de ce anume nu mi-a placut deloc vocalistul de atunci, Roy Khan. Acum vreo patru ani, insa, cand Tommy Karevik, care de meserie este… pompier, i-a luat locul la microfon, pentru mine trupa a devenit brusc ascultabila, desi ascultatorii fideli vor spune probabil ca nu s-a schimbat nimic fundamental in piesele lor. Se prea poate, dar pentru mine, simplul fapt ca frontman-ul e o persoana care atrage atentia a fost suficient ca sa ascult mai cu atentie si piesele. In plus, nu auzi in fiecare zi de un pompier care sa cante atat de bine. 🙂

Prin urmare, concertul pe care l-am vazut pe 14 octombrie, in cadrul Maximum Rock, nu m-a dezamagit deloc. Kamelot nu mi s-a mai parut nici pe departe o plictiseala totala, dimpotriva, am vazut-o ca pe o trupa foarte bine legata, cu instrumentisti dedicati si cu un vocalist energic si carismatic, o trupa care a prezentat un show exceptional si pe care publicul a primit-o foarte, foarte bine. Nu toti vocalistii se pricep sa faca atmosfera sau sa comunice cu oamenii veniti la concert, insa Tommy s-a achitat cu brio de indatoriri: ne-a multumit ca am venit, ne-a indemnat sa cantam cu ei pana la final (“ca tot e vineri seara si nu aveti serviciu sau scoala maine”), a facut glume, a spus cateva cuvinte in romana si, foarte important, nu a confundat Bucurestiul cu Budapesta – desi nu era prea greu, avand in vedere ca in aceasta perioada canta in fiecare seara in alt oras, respectiv in alta tara. La vreo doua piese care aveau nevoie de voce feminina, Tommy a avut-o alaturi pe Aeva Maurelle de la Aeverium, formatie prezenta si ea la Maximum Rock Festival.

Personal ma asteptam sa aud mai multe piese de pe ultimul album al trupei, “Haven”, lansat in 2015, dar trupetii lui Thomas Youngblood – chitaristul fondator si de cursa lunga al formatiei – au preferat sa alcatuiasca un playlist variat, continand si piese mai vechi, printre care: “The Great Pandemonium”, “Sacrimony (Angel of Afterlife)”, “Rule the World” sau “March of Mephisto”. De pe “Haven au ales “Insomnia”, “Liar Liar” si “Veil of Elysium”, care a fost chiar piesa de deschidere. La final, kamelotii au promis ca vor reveni si, cum tot mai multe trupe isi respecta promisiunile in ultimii ani, probabil ca ramane de vazut doar unde si cand vor avea un nou concert in Romania.

Foto: Kamelot Facebook Page

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.