Comedia „Doua Lozuri” merge la Salonic

Comedia romaneasca „Doua Lozuri” a fost selectata sa participe la cea de-a 57-a editie a Festivalului International de Film de la Salonic in cadrul sectiunii „Balkan Survey”, unde a fost invitata sa participe alaturi de alte trei lungmetraje romanesti: „Sieranevada” de Cristi Puiu, „Caini” de Bogdan Mirica si „Inimi Cicatrizate” de Radu Jude.

Comunicatul distribuitorilor de la Ro Image mai precizeaza faptul ca filmul va fi proiectat in datele de 8 si 10 noiembrie in prezenta actorului Alexandru Papadopol, a regizorului Paul Negoescu si a directorului de imagine Ana Draghici. Participarea echipei la festival are loc cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Istanbul.

Inspirat de nuvela lui I. L. Caragiale, „Doua Loturi”, filmul a fost lansat in cinematografe pe 7 octombrie si, in doua saptamani de la lansare, a fost vazut de mai bine de 83.000 de oameni, devenind unul dintre cele mai de succes filme romanesti din ultimii ani. Filmat in regim independent (fara finantare de la stat) in numai 15 zile si cu un buget de numai 30.000 de euro (aproximativ de 20 de ori mai mic decat bugetul mediu al unui film romanesc), „Doua Lozuri” a devenit unul dintre putinele filme romanesti care si-a acoperit investitia din incasarile de bilete.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.