Animale fantastice si unde le poti gasi

Un film foarte simpatic, potrivit atat pentru tinerii cinefili, cat si pentru adultii pasionati de basme a intrat in cinematografele din Romania la inceputul acestui weekend: “Animale fantastice si unde le poti gasi/Fantastic Beasts and Where You Can Find Them”, cu Eddie Redmayne si Katherine Waterston in rolurile principale.

Distribuit la noi de Freeman Entertainment, carora le multumim pentru invitatia la premiera din Grand Cinema & More Baneasa, “Animale fantastice si unde le poti gasi”, dupa cartea lui J.K. Rowling, este un delicios fantasy, care nu are cum sa nu le placa celor care au apreciat cartile si filmele din seria “Harry Potter”. Actiunea se invarte in jurul lui Newt Scamander, cel care a scris cartea pe care o citea Harry Potter la scoala.

Newt Scamander este un tanar vrajitor britanic care vine in America in timpul unei perioade agitate in ceea ce priveste magia, carand cu el o valiza in care are adunate o gramada de creaturi magice. Din nefericire, unele dintre creaturi scapa din valiza si dispar prin New York, ceea ce il va face sa intre in vizorul Tinei, un agent MACUSA (Congresul Magic al Statelor Unite ale Americii) si sa accepte ajutorul unui “No-Maj” sau Incuiat, denumirea pe care vrajitorii le-o dadusera muritorilor de rand. De-a lungul cautarilor disperate ale animalelor disparute, Newt si “Incuiatul” Jacob Kowalski ajung sa se imprieteneasca, Tina ii da pe mana MACUSA, dupa care intelege ca a gresit, in timp ce forte intunecate se aduna asupra New York-ului, amenintand sa tulbure grav echilibrul fragil dintre lumea magica si cea obisnuita.

Eddie Redmayne ii da viata magistral lui Newt Scamander, un vrajitor cam aerian, dar inimos si indarjit in a-si pazi creaturile salvate de prin diverse colturi de lume, Colin Farrell il interpreteaza pe Graves, membru de vaza al MACUSA cu o agenda proprie, care in cele din urma se dovedeste a fi Gellert Grindelwald, cel mai tare dintre vrajitorii rai ai lumii, iar Dan Fogler face din Jacob Kowalski un personaj super carismatic, un “Incuiat” care lucreaza intr-o fabrica de conserve dar viseaza sa ajunga brutar si care traieste aventura vietii lui alaturi de vrajitori.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.