Concert De Phazz: turneul “Prankster Bride”

Turneul de promovare a albumului “Prankster Bride” al trupei de downtempo jazz De Phazz s-a oprit si in Bucuresti, pe 15 noiembrie, cand cei adunati in sala de la Cinema Pro au cantat si dansat alaturi de vocalistii Karl Frierson si Pat Appleton si Oli Rubow (tobe), Bernd Windisch (bass) si Markus Bartlet (saxofon, flaut).

Fanii ansamblului german, precum si ascultatorii de ocazie s-au bucurat in seara de marti de un concert senzational, in care artistii au dat ce au avut mai bun, prezentand in fata publicului bucurestean piese celebre, precum si compozitii de pe cel mai nou album “Prankster Bride”. Iubirea, cu toate nuantele ei vesele, triste sau nostalgice s-a regasit in cantecele celor de la De Phazz, in care se impletesc jazz-ul lounge cu soul-ul sau trip hop-ul, piese completate minunat de jocurile de lumini cand energice, cand discrete. Din playlist nu au lipsit apreciatele “The Mambo Craze”, “Sabbatical”, “Jeunesse Dorée”, “Death By Chocolate”, dar nici cele mai noi melodii, precum indrazneata “Prankster Bride” sau memorabila “Perfect World”.

Foto: Cristina Mitrea
Foto: Cristina Mitrea

Karl Frierson si Pat Appleton s-au dovedit a fi nu doar niste exceptionali solisti live, ci si entertaineri care au stiut sa comunice eficient cu publicul, incercand chiar si cateva cuvinte si expresii in romana. “Bucuresti, vreau ca in seara asta sa fii… cum e cuvantul in romana… spon-tan? Spontansky!” ne-a spus Karl, care pe langa partile vocale a cantat si la trompeta la cateva piese. De asemenea, muzicienii au laudat mancarea din Capitala: “Pastele de la Bellini sunt grozave!” a marturisit Karl, in timp ce Pat a oftat: “Da, mai multe paste pentru soldurile mele!”. 🙂 “Nu, a tinut Karl sa precizeze in continuarea dialogului, chiar imi ziceam cand te-am vazut aici pe scena: “Ah, ia uite ce bine arata Pat, la naiba, daca n-as avea cinci copii si doua neveste…”, starnind amuzamentul printre cei prezenti.

Dupa aproximativ o ora si jumatate de muzica minunata, De Phazz si-au incheiat concertul (la care lumea deja se ridicase de pe scaune si dansa pe ritmurile vii) cu piesele “No Jive” si “Back from where I started” si cu multumiri pentru primirea de care au avut parte in Romania.

Eveniment organizat de Events
Foto sus: Live Photographer – Mihai Vasilescu (Magic FM)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.