Weekend la Teatrul de Arta Bucuresti

Sfarsitul de saptamana se apropie, asa ca ne putem face deja planuri despre cum il vom petrece. Teatrul de Arta Bucuresti isi asteapta oaspetii cu trei spectacole pentru zilele de vineri, sambata si duminica: “Dumnezeu iubeste” de Zlata Demina, “Dureri fantoma” de Vasili Sigarev si “Omul care manca lumea” de Nis-Momme Stockmann.

Programul este urmatorul:

vineri, 25 noiembrie I ora 20.15
DUMNEZEU IUBESTE dupa Zlata Demina

Cu: Magda Catone, Amalia Ciolan, Teodora Calagiu Garofil, Ana Maria Carablais, Tamara Roman, Darius Daradici/Liviu Cheloiu
Traducerea: Elvira Rimbu
Regia si scenografia: Tomi Cristin

“Dumnezeu iubeste” este un spectacol despre conditia femeii si despre rolul si rostul ei de mama. Patru femei insarcinate sunt internate intr-o rezerva a unui spital, asteptand sa nasca – patru destine care se intersecteaza intr-un punct din timp si din spatiu, urmand ca mai apoi sa-si reia traiectoriile separat, fiecare mai bogata cu o viata; toate, in afara de una. Sase actori construiesc o poveste in care nu se poate sa nu te regasesti, pentru ca, pana la urma, cu totii suntem fiii sau fiicele unor mame, cu totii am iubit, iubim sau suntem iubiti si fiecare ne-am gandit, macar o data, cum e sa avem un copil.

Coproductie Teatrul de Arta Bucuresti si Teatrul IV.

sambata, 26 noiembrie | ora 20.15
DURERI FANTOMA de Vasili Sigarev

Cu: Rares Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa
Regia: Bogdan Budes

Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabila. E o lume brutala, paradoxala, a extremelor, in care candoarea seamana cu firul de iarba iesit printr-o placa groasa de beton. Intr-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orasului, bunatatea si compasiunea vin “la pachet” cu violenta si cruzimea. (Bogdan Budes)
In aceasta atmosfera se consuma drama unei femei bantuite de propriul trecut. Un depou, doi paznici tineri, Dima (Rares Andrici) si Gleb (George Constantinescu), si sufletul Olgai (MIhaela Popa) in rememorarea obsesiva a unei povesti pe care nu vrea sa o piarda.
Pentru rolul “Gleb”, George Constantinescu a primit Premiul pentru cel mai bun actor, la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe 2015.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

duminica, 27 noiembrie | ora 20.15
OMUL CARE MANCA LUMEA de Nis-Momme Stockmann

Cu: Serban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru / Sorina Stefanescu, Liviu Chitu, Alex Calin
Regia: Alexandru Mazgareanu

“Omul care manca lumea” este un spectacol care trateaza cu cinism diferite aspecte ale societatii contemporane. Din cauza presiunilor sociale si personale, personajul principal – un tanar de 35 de ani – trece printr-un moment de criza si cauta sa isi recapete identitatea, incercand sa dea un sens nou vietii sale. Doar ca, in lumea profitului, capitularea nu este o optiunie, iar cine indrazneste sa paraseasca cursa capitalismului este aruncat din sistem. Pe langa aluziile la adresa societatii capitaliste si a presiunilor pe care aceasta le genereaza asupra oamenilor, spectacolul pune in discutie probleme profund umane; tanarul autor Nis-Momme Stockmann reuseste sa creeze un personaj unic si peren si sa raspunda unor aspecte precum imbatranirea, dependenta si dificultatile conditiei de tata, sot si prieten.
Un spectacol care reinterpretaza cotidianul absurd intr-o cheie regizorala moderna.
Piesa “Omul care manca lumea” a fost aleasa, in 2009, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa, de catre ETC – European Theatre Convention.

Biletele costa 31,5 lei, respectiv 21 lei (studenti/elevi/pensionari) si se gasesc pe www.teatruldearta.ro/bilete si Eventim.ro
Rezervari: 0737.904.932 / rezervari@teatruldearta.ro
Biletele rezervate trebuie achizitionate cu minimum o zi inainte de data spectacolului. Valabilitatea rezervarii se pierde pentru biletele neridicate pana in pre-ziua evenimentului ori in cazul neconfirmarii telefonice a acesteia, in ziua spectacolului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *