Top vanzari Editura Litera 2016

Finalul anului e tot mai aproape si toata lumea, fie ca e vorba de institutii, fie ca e vorba de indivizi, face bilanturi de diverse naturi. Asa se face ca Editura Litera ne-a trimis deja bilantul pe 2016 in ceea ce priveste cele mai vandute carti. Mai jos sunt cartile care au prin top 5-ul la lecturi pentru adulti si cele din top 5 pentru copii:

Top 5 Litera

1.”Inainte sa te cunosc”, Jojo Moyes
Povestea de dragoste a anului a devenit una dintre cele mai iubite carti din Romania, aflandu-se astfel in topul preferintelor cititorilor nostri. “Inainte sa te cunosc” e o poveste de dragoste pentru generatia de azi, despre o iubire neasteptata intre doi oameni care nu au nimic in comun. O carte romantica si imprevizibila, care ii va provoca pe cititori sa se intrebe ce e de facut atunci cand, de dragul celui pe care il iubesti, trebuie sa-ti sacrifici propria fericire.

2 & 3.Topul continua cu doua carti de colorat pentru adulti, o activitate in trend pe piata romaneasca. Johanna Basford este creatoarea bestsellerurilor mondiale Gradina secreta, Padurea fermecata, Oceanul disparut si Jungla magica. Cartile sale s-au vandut in peste 20 de milioane de exemplare in intreaga lume. In Romania cititorii au plasat in topul preferintelor pe 2016 cartile de colorat si activitati antistres “Gradina secreta” si “Padurea fermecata”, ambele sub creionul magic al Johannei Basford.

4. Autoarea Jojo Moyes este prezenta in top cu inca un roman, continuarea bestsellerului “Inainte sa te cunosc”: “Dupa ce te-am pierdut”.
“Amuzant, surprinzator si emotionant, cu personaje care inspira in acelasi timp optimism si melancolie… Un roman provocator si captivant, care reuseste sa surprinda intreaga complexitate a iubirii.”People Magazine

5. “Razboiul nu are chip de femeie” este romanul care cuprinde marturiile femeilor sovietice care au luptat in al Doilea Razboi Mondial, de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatura 2015.
Svetlana Aleksievici si-a dedicat sapte ani din viata colectarii marturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia iesite din copilarie. Dupa primele sentimente de euforie, asistam la o schimbare radicala de ton, pe masura ce ajungem la incercarea fatala a luptei, insotita de partea sa de intrebari si de suferinta.

Top 5 Litera mica

1.”Iepurasul care voia sa adoarma”, de Carl-Johan Forssén Ehrlin, cartea magica si revolutionara, prima de acest gen, o metoda testata si confirmata de mii de parinti din lumea intreaga.

2 & 3. Titlurile Disney Romania sunt printre preferatele micilor cititori –”Disney. Soy Luna. Marea aventura” si “Disney. Soy Luna. Jurnalul meu secret.”

4. Cartile educative National Geographic in care parintii pot gasi raspunsuri directe si adecvate varstei copiilor se afa in topul preferintelor acestora. “De ce? Prima mea carte de intrebari.” este una dintre ele.

5. “Cartea de vraji a lui Mal”, este preferata adolescentilor si face parte din indragita serie Disney Descendentii, care povesteste istoria plina de aventuri a urmasilor personajelor rele ale celor mai cunoscute povesti.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.