Premiera la ARCUB: “Artists talk”

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va invita la premiera oficiala a spectacolului de teatru “Artists talk”, realizat de Gianina Carbunariu. Autoarea este unul dintre cei mai montati dramaturgi romani la nivel international si singura regizoare din Romania prezenta in selectia oficiala a celebrului Festival de la Avignon.

Premiera spectacolului “Artists talk” va avea loc pe 25 si 26 ianuarie 2017, de la ora 20:00, la Sala de Spectacole a sediului ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90. Co-productie ARCUB si Asociatia Piese Refractare si realizat cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Frantei la Bucuresti si Institutului Francez, spectacolul pune in scena, sub forma unor discutii ale artistilor cu publicul, o tema de interes in societatea actuala: problematica eticii in creatia artistica. Personajele sunt artisti invitati la discutii cu publicul sau emisiuni televizate, care, in fata unor intrebari incomode, isi tradeaza adevarata parere despre subiectul tratat in opera pe care tocmai au prezentat-o.

Spectacolul se joaca in limbile engleza, romana si franceza (cu supratitrare in romana si engleza). Celor patru actori cunoscuti pe scenele bucurestene – Ilinca Manolache, Ruxandra Maniu, Alexandru Potocean, Gabriel Rauta – li se alatura Bogdan Zamfir – absolvent al Scolii Superioare de Actorie a Conservatorului Regal din Liege, in prezent colaborator al cunoscutului regizor francez Joël Pommerat.

“Cele 6 scene ale spectacolului sunt inspirate fie din discutii cu publicul la care am asistat in ultimii doi ani in tara si in strainatate, fie din interviuri, insa, desi asemanarile cu persoane reale nu sunt intamplatoare, identificarea unui anume artist cu un anume discurs nu este miza acestei fictiuni. Ceea ce ne-a interesat a fost sa intelegem, noi insine parte din acest sistem, felul in care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers si despre lumea in care traieste.” (Gianina Carbunariu)

Biletele costa 35 lei (Categoria I) si 25 lei (Categoria II – elevi, studenti, pensionari) si se gasesc AICI sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *