Tiberiu Albu lanseaza primul album cu trupa Fameless

Fameless, trupa lui Tiberiu Albu, castigatorul sezonului al patrulea al emisiunii “Vocea Romaniei”, isi lanseaza primul album pe 27 ianuarie, de la ora 22:30, in Hard Rock Cafe din Capitala. La eveniment, trupa Fameless urmeaza sa aiba alaturi o serie de invitati foarte cunoscuti in peisajul muzical romanesc.

Albumul celor de la Fameless se numeste “Dreams Without A Past”, contine 10 piese, si a fost compus, inregistrat si produs de cei patru membri ai trupei: Tiberiu Albu (voce, lui ii apartin toate versurile), Serban-Ionut Georgescu (bass), Andrei Gabriel Ilie (tobe) si Mihai Vasile (chitara). Pentru ca am avut ocazia sa audiem albumul inainte de a fi lansat, va mai putem spune ca toate cele 10 cantece sunt in limba engleza si, ca stil, nu seamana unele cu altele, desi fiecare este lucrata cu atentie si daruire. Vocea este impecabila, iar instrumentistii nu sunt nici ei mai prejos.

Prima piesa, “Show Me How to Live” este captivanta, energica si ne-a lasat impresia de cantec de generic al unui film cu adolescenti. 🙂 “Save Myself”, in care este vorba despre un individ care observa societatea si nu vrea sa le semene oamenilor care il inconjoara, sa nu fie o alta figura in multime, aminteste muzical de piesele lui Slash alaturi de Myles Davis. In “IFear” revin energia si viteza din prima piesa, alaturi de senzatia de tinerete si prospetime.

“For the love of God” are un sunet delicat, oarecum retro, amintind de coloanele sonore ale serialelor din anii ’90; piesa este despre o persoana care a plecat si a lasat in urma dezamagire, dar tristetea versurilor nu se transmite si in melodie, care creeaza o atmosfera de serenitate. “The Second Round” are un sunet modern de rock in care se integreaza, in special la partea de refren, o sonoritate amintind de glam-ul anilor ‘80. “Stationary Star” este o piesa psihedelica, initial clapa iese mult in fata, apoi ne delectam cu un solo de chitara lung si interesant.

In “The Witness”, desi ritmul e mult mai alert, in concordanta cu versurile (“leave all and say you’re a runaway”), se mentine intr-o oarecare masura senzatia de psihedelic. “Dash of Blue” induce un sentiment de tristete care de data aceasta vine si din versuri si din muzica, despre dorinta de a iesi din singuratate si despre teluri de neatins. “Hypocrisy” inglobeaza un sound elecro cu voce modificata de sintetizator, iar “Falling in love” contine un sunet rock imbinat cu electropop.

Albumul se gaseste AICI.

Biletele pentru concertul din 27 ianuarie au urmatoarele preturi:

– VIP: 60 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri)
– Acces General: 35 de lei, cu loc la masa in sala
– Fara loc: 35 de lei

Mai multe detalii despre bilete si locurile din care se pot cumpara gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.