Expozitie de pictura: “Arta, educatie, memorie”

Expozitia de pictura “Arta, educatie, memorie”, cuprinzand lucrari realizate de elevi, poate fi vizitata pana pe 28 februarie, in intervalul orar 12:00-20:00, la ARCUB. Tabara si expozitia se inscriu in perioada mandatului detinut de Romania, ca presedinte al Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului.

Lucrarile au fost realizate in Tabara de pictura de la Dorohoi, in perioada 21-26 noiembrie 2016, de 32 de elevi ai liceelor de arta din Bacau (Colegiul National de Arta “George Apostu”), Buzau (Liceul de Arte “Margareta Sterian”), Dorohoi (Liceul “Regina Maria” si Colegiul National “Grigore Ghica”), sub indrumarea a sase cadre didactice, profesori de arte plastice.

Lucrarile tinerilor artisti, elevi in clasele a XI – a si a XII – a, reflecta, prin idee si exprimare artistica, onorarea memoriei Holocaustului, responsabilitatea tinerilor pentru promovarea adevarului istoric, precum si combaterea oricarei forme de discriminare a semenilor, pe criterii religioase, politice, de rasa sau gen.

Evenimentul face parte din strategia Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania – Cultul Mozaic de onorare a memoriei Holocaustului si promovare a dialogului intercultural si interetnic, pentru pace si intelegere intre oameni, intre popoare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.