Lucian Dragos Bogdan: “Vanatorii de capete”

“Vanatorii de capete”, primul volum din seria Vagabondul apartinand scriitorului Lucian Dragos Bogdan, a aparut anul trecut la Editura Tritonic, autorul avand in prezent in lucru cel de-al doilea volum. Incadrat in colectia “Mystery & Thriller” a editurii, romanul are si mister, si actiune si umor – chiar daca, uneori, cam negru. 🙂

Daca in realitate Alba Iulia – chiar orasul de resedinta al autorului – este unul dintre cele mai linistite si putin periculoase locuri in care ar putea cineva sa traiasca, in “Vanatorii de capete” localitatea transilvaneana devine scena unor crime infioratoare (implicand oameni ai strazii decapitati si goliti de organe), care le dau batai de cap politistilor si aprind imaginatia oamenilor de rand care s-au saturat de rutina serviciu-casa-sotie cicalitoare in care i-a adus viata. Din prima categorie il cunoastem pe Marian, care stie ca nu e nimic aventuros in a lucra printre cadavre, iar din cea de a doua il avem pe Dinu, care, ajuns in floarea varstei, plictisit de munca, nevasta vesnic nervoasa cu care nu mai are nimic in comun si copiii cu diversele lor probleme, viseaza la o schimbare care sa-i puna sangele in miscare.

Daca in “Panza de paianjen”, Lucian Dragos Bogdan abia isi facea mana ca scriitor de romane politiste, vadind pe alocuri ezitarile inceputului, in “Vanatorii de capete” cititorul il percepe ca pe un autor implinit, care isi stapaneste extraordinar de bine povestea, personajele si relatiile dintre ele. Actiunea e inchegata, dialogurile sunt extrem de vii si de multe ori amuzante, mai ales prin felul de a vorbi al personajelor, iar curiozitatea celui care citeste este permanent in alerta.

Dinu, personajul principal, este un cat se poate de credibil barbat de varsta a doua, care simte ca viata l-a trait pe el, iar acum e timpul ca si el sa o traiasca pe ea si care are curajul si nebunia necesare sa-si dea existenta comnplet peste cap si sa faca ce-si doreste: pe de o parte, sa-l ajute pe Marian sa gaseasca criminalul care ucide atat de crud oamenii fara adapost si pe de alta, sa aiba parte de aventura secolului. Renuntand la viata calduta si incepand un trai deloc usor pe strazi, asezonat cu mirosuri pestilentiale, mancare mai mult stricata, lipsa unei identitati si amenintarea diferitelor clanuri de raufacatori, Dinu isi croieste incet drumul spre cele doua scopuri ale sale. Personajul nu ramane imun la tot ce vede si traieste, ajungand in final schimbat, pe de o parte multumit de realizarile sale, pe de alta parte inca dornic de cunoastere si adrenalina la cote maxime.

Asadar, daca va doriti o carte care sa va introduca in lumea oamenilor strazii, invizibili pentru cei mai multi dintre cetateni, intr-o aventura cu pericol, sange si rasturnari de situatie, gasiti romanul “Vanatorii de capete” AICI, la pret redus.

Share

3 thoughts on “Lucian Dragos Bogdan: “Vanatorii de capete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *