Mircea Tiberian Trio prezinta in premiera la ARCUB joi, 23 februarie, incepand cu ora 19:30, „Both sides of the river”, un proiect ai carui invitati sunt doi jazmani de talie internationala: John Betsch si Joris Teepe. Evenimentul muzical se va desfasura la sediul ARCUB situat in strada Lipscani, nr. 84-90.

La sfarsitul anilor ’60, celebrul pianist si inovator de limbaje muzicale, Cecil Taylor, afirma intr-un interviu ca exista doua curente principale care corespund celor doua maluri ale Atlanticului de Nord: unul vestic, de sorginte afro-americana, si unul estic reprezentand muzica europeana clasica. El a numit aceste curente The both sides of the river. In jumatatea de secol care a urmat aceste doua curente au fuzionat in continuare fara sa-si piarda cu totul specificul. Au rezultat formele deschise ale jazzului contemporan, dar si orientarea spre repetitiv, catre sound exploring sau catre instant composing a muzicii contemporane.

In formula de trio care va performa in concertul de la ARCUB, avandu-l ca invitat pe contrabasistul si compozitorul olandezo-american Joris Teepe, cele doua maluri ale Atlanticului sunt reprezentate echilibrat, nu numai stilistic, dar si geografic.

Biletele se gasesc pe http://arcub.ro/ si http://www.bilet.ro/ sau la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.