Pe 24 februarie, Dragobete… Rocked :)

Cei care au ales sa petreaca sarbatoarea populara de Dragobete intr-un mediu muzical s-au adunat pe 24 februarie in Clubul Quantic din Capitala, alaturi de artistii de la Accuarella, The dAdA si Adrian Naidin, acesta din urma urcand pe scena alaturi de cativa muzicieni din aria rock, printre care s-a numarat si bateristul Ionut Micu.

Dragobete Rocks a inceput putin dupa ora 21.00, cand inca se carau mese si scaune in sala, pentru a-i instala cat mai confortabil pe cei din public care continuau sa soseasca si al caror numar nu a fost deloc mic. Faptul ca sala a fost plina s-a vazut cel mai bine in timpul concertului sustinut de Adrian Naidin & co., care le-a cerut celor prezenti sa intre in atmosfera creata si sa cante cu el.

Primii care au urcat pe scena au fost ska rockerii de la Accuarella (Vlad – voce; Ciprian – accordeon, clape, voce; Mircea – chitara, voce; Andrei – bass; Alin – trompeta; Alex – tobe), care au deschis seara cu o ora de coveruri dupa diverse cantece folclorice romanesti, transformate dupa tiparul muzical al trupei, precum si alte cover-uri dupa trupe autohtone.

Artistii care au continuat evenimentul Dragobete Rocks au fost cei de la The dAdA (Septimiu – voce, chitara, Theo – chitara, voce, Mihai – bass, voce si Bob – tobe), o trupa cu influente alternative si indie, care au placut si mai mult celor prezenti, vechimea de peste un deceniu a trupei si experienta muzicienilor spunandu-si cuvantul.

Ultimul invitat a serii, care parea sa fi fost asteptat cu cel mai mare drag de public, a fost Adrian Naidin, un muzician care sustine concerte cu diverse sonoritati, pentru ca isi alege colaboratorii in functie de evenimentul la care canta. Spre exemplu, l-am vazut alaturi de muzicieni de jazz la un eveniment de jazz, iar acum, la acest Dragobete cu rock a avut alaturi artisti ai genului (baterist, chitarist, bassist). Impreuna cu ei, Adrian Naidin si-a cantat la violoncel piesele sale inspirate din folclorul romanesc, care au sunat extraordinar de interesant infasurate in solo-urile provocatoare de chitara, in gravitatea bassului si in tumultul fascinant al tobelor. Violoncelistul si colegii sai de scena au exprimat cu adevarat spiritul rock al acestui Dragobete, starnind aplauze generoase si cereri repetate de bis.

Multumim pentru invitatie Asociatiei Culturale Spectaculis, care cred ca a reusit, prin aceste concerte, sa isi indeplineasca ceea ce si-a propus, si anume sa promoveze generatia tanara de artisti si sa ii aduca pe bucuresteni mai aproape de muzica live de calitate.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.