Acasa la Kong, pe Insula Craniilor

Pana la 35 de ani n-am vazut nici macar unul dintre filmele cu King Kong, asa ca, dand peste trailerul demn de atentie de la “Kong: Insula craniilor/Kong: Skull Island”, am zis ca e timpul, in ceasul al doisprezecelea, sa fac cunostinta cu cea mai renumita maimuta uriasa a tuturor timpurilor. 🙂

Am acceptat cu bucurie invitatia la avanpremiera 3D organizata de distribuitorii de la Freeman Entertainment pe 6 martie si nu mi-a parut rau: “Kong: Insula craniilor” este un minunat film de aventura alcatuit din ingrediente de calitate superioara, dintre care nu lipsesc actiunea, dinamismul, povestea cercetatorilor pe care toata lumea ii considera nebuni, a soldatilor care nu mai vad altceva decat datoria fata de siguranta patriei si a cercetasului pe care toti se bazeaza ca ii va tine in viata.

Mitul zonelor pe care omul nu le-a cercetat inca si care mustesc de pericole doar banuite si mitul fiintelor stravechi, dezvoltate in paralel cu omenirea care habar nu are de existenta lor sunt exploatate cu maiestrie in “Kong: Insula craniilor”, mai putin la nivel de scenariu si mai mult la nivel de actiune, interpretare si efecte vizuale spectaculoase.

Cand cercetatorul Bill Randa (John Goodman) gaseste finantare pentru expeditia pe o insula care nu apare pe harta oficiala a lumii, el si cei doi tineri colaboratori sunt insotiti in calatorie de armata, prin oamenii colonelului Preston Packard (Samuel L. Jackson), de James Conrad (Tom Hiddleston), un cercetas celebru, fost capitan in Serviciile Britanice si de fotografa Mason Weaver (Brie Larson), aflata in cautare de subiecte iesite din comun. Departe de a fi eterogen, grupul porneste in misiune ca un tot unitar, insa pe parcurs lucrurile se schimba dramatic.

Intalnirea cu insula se face violent, nu doar din cauza fenomenelor naturale, ci si din cauza fiintelor incredibile intalnite acolo. Lipsa de intelegere a ecosistemului va avea urmari fatale pentru vizitatori, care, treptat, incep sa se rupa in grupulete conduse de interese diferite, iar aparitia din sanul aborigenilor a locotenentului Hank Marlow (John C. Reilly), al carui avion se prabusise pe insula cu 28 de ani in urma, face lucrurile si mai interesante.

Fani ai lui Kong sau nu, n-are cum sa nu va placa activitatea lui de pe insula, e greu sa nu-l apreciati pe Samuel L. Jackson in rolul furibundului si obsedatului colonel Packard si la fel de greu e sa nu va impresioneze jocul lui Tom Hiddleston, care il interpreteaza cu succes pe cercetasul talentat si cerebral care isi face timp si sa aplaneze conflictele aparute intre spiritele incinse.

Filmul intra in cinematografele din Romania pe 10 martie, iar trailerul poate fi urmarit mai jos.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.