Au inceput pregatirile pentru Opera Fringe Festival

Echipa Opera Fringe Festival anunta pregatirile pentru editia a doua care va avea loc in perioada 18-23 septembrie 2017. “Opera Fringe Festival”, initiat de Asociatia Beneva in colaborare cu Teatrul Mignon, Casa Artelor si MaxMadia Production, isi propune sa incurajeze artistii, dar si publicul sa aleaga o noua alternativa: Opera Independenta.

Necesitatea de la care a pornit proiectul consta in faptul ca anual peste 150 de studenti termina Conservatorul, iar operele de stat scot foarte rar la concurs un post pentru acestia. Din acest motiv, prin organizarea acestui festival se doreste expunerea si promovarea artistilor tineri, dandu-le ocazia sa isi valorifice potentialul si spiritul creator intr-un context mai liber.

Festivalul va avea trei sectiuni:

MiniFringe – spectacole de opera pentru copii;
Classical Fringe – spectacole de opera pentru adulti si tineri;
Experimental Opera Fringe – spectacole de opera abordate in maniera contemporana, melanj intre opera si teatru, scenarii proprii sau mixuri muzicale pornind de la partituri clasice.

Inscrierile se fac in perioada 15 aprilie – 20 iunie 2017 si se trimit la operafringefestival@gmail.com. Concursul are o etapa de preselectie care se va desfasura in perioada 1-10 august 2017.

Cerintele pentru productiile care doresc sa participe, regulamentul si fisa de inscriere pot fi gasite AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *