Mara Dumitru: “The Prophecy of the Eternity Roses”

Editura pentru copii si tineri Cutiuta cu povesti a lansat de curand cartea “The Prophecy of the Eternity Roses” de Mara Dumitru cu ilustratii de Andrei Barbu. Volumul pentru preadolescenti scris de o adolescenta si publicat la editura in limba engleza face parte din seria “The Adventures of the Berry Sisters”.

“The Prophecy of the Eternity Roses”, primul volum al seriei despre gemenele Berry, este inspirat de faimosul roman al secolului al XIX-lea “Alice’s Adventures in Wonderland” de Lewis Carroll, publicat si la noi sub titlul “Alice in Tara Minunilor”. Surorile gemene Ann si Kate sunt personajele principale ale romanului, doua fete cu vieti obisnuite si cu probleme specifice pubertatii. In timp ce Ann este mai timida si mai retrasa, Kate e genul de fata populara si sigura pe ea si cea mai vajnica aparatoare a surorii ei.

Insa, cand matusa lor Alice, care pare sa fi fost inlocuita cu o prezenta malefica, le aduce doua flori vorbitoare, viata celor doua apuca pe o cale ciudata. Ele patrund intr-o lume magica, in care intalnesc tot felul de fiinte interesante si in care li se face si o profetie despre ele insele: “Dintr-o samanta cresc doua, una ar trebui sa ne salveze, cealalta ne va ucide pe toti”. Si mai concret de atat, una dintre fete o va ucide pe cealalta. Desi profetia le cutremura pe ambele, pe masura ce trece timpul una dintre surori va incepe sa simta cum ganduri malefice ii dau tarcoale, iar actiunile o indeamna intr-o singura directie…

Autoarea isi dovedeste talentul nu doar in crearea firului narativ, ci si in constructia personajelor principale, singurul minus parand sa fie faptul ca, la un moment dat, sentimentele celor doua surori se schimba destul de repede si fara prea multe explicatii care sa faca veridica aceasta schimbare. In rest, scriitura este sigura si vivace, cu o actiune alerta, continand pe alocuri un umor curat, dovedind ca Mara Dumitru stie ce are de facut ca sa nu-si plictiseasca cititorii. Pentru parintii interesati sa le ofere copiilor o lectura frumoasa si care sa ii ajute sa-si exerseze si limba engleza, cartea poae fi gasita AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.