Soprana Laura Tatulescu vine la OPERA FANtastica

Iubitorii muzicii clasice sunt asteptati pe 31 martie, ora 18.00, la Muzeul Colectiilor de Arta pentru o noua editie a seratelor muzicale OPERA FANtastica, initiate si moderate de Luminita Arvunescu in colaborare cu Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura. Invitata acestei serate este soprana Laura TATULESCU.

Laura TATULESCU este una dintre cele mai reprezentative artiste din Noua Generatie de Artisti Lirici formati in Romania, fosta membra a prestigioaselor Ansambluri de Solisti ai Operelor de Stat din Viena si Munchen. Artista cu o splendida cariera internationala va sustine o serie de momente muzicale inedite, cu concursul pianistei Luminita BERARIU, iar dialogul cu Luminita Arvunescu va fi atat pe teme de biografie personala, cat si pe teme muzicale.

Programul muzical al seratei va cuprinde si o prima auditie, cea a unei piese voce-pian, semnate de compozitorul francez Thierry HUILLET, prezent la eveniment impreuna cu sotia sa, violonista Clara CERNAT.

Laura TATULESCU s-a nascut in SUA si a crescut intr-o ambianta muzicala pe care, la nici 6 ani, ajunsese s-o domine cu aptitudinile ei artistice. Studiul propriu-zis al muzicii (vioara, pian si apoi, canto) l-a inceput insa, abia cand parintii au adus-o in Romania: la Liceul “Dinu Lipatti” din Bucuresti, la 10 ani, recuperand cu atata usurinta timpul pierdut, incat tuturor le-a devenit clar faptul ca viitorul ei avea sa-l reprezinte doar muzica.

La 24 de ani devenea una dintre cele mai tinere membre ale prestigiosului Ansamblu de Solisti ai Operei de Stat din Viena, iar in 2009, una dintre cele mai apreciate membre ale Ansamblului de solisti ai Operei de Stat Bavareze (Munchen). Nu este Festival de opera important care sa n-o fi invitat pana acum pe Laura TATULESCU sa cante, insa din pacate prezentele ei pe scenele din Romania au fost sporadice. Un motiv in plus ca prezenta ei la Opera FANtastica din 31 martie sa fie asteptata cu multa nerabdare si emotie de publicul bucurestean.

Intrarea se face pe baza de confirmare pana pe 29 martie la office@musicarte.ro sau mihai.stan03@gmail.com.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.