“Pianul cu poeme” a rasunat in Happy Cinema

Ca activitate de sambata dupa-amiaza am ales sa luam parte la evenimentul muzical-poetic “Pianul cu poeme”, sustinut de actrita Daniela Nane si pianista Ioana Maria Lupascu la Happy Cinema. Reprezentat de multe ori pe scene din tara si din afara, spectacolul spune cateva povesti de dragoste delicate, in versuri.

Intampinati la intrarea in sala cu pahare cu vin rosu, rose si alb de la Domeniile Samburesti, am intrat imediat in atmosfera calda si primitoare pe care Daniela Nane si Ioana Maria Lupascu au creat-o la Happy Cinema. Intr-un decor slab luminat, cu un pian pe care a fost asezat un sfenic cu lumanari, ne-am lasat purtati pe aripile muzicii, care a mers mana in mana cu poezia: atunci cand poezia era vesela si jucausa, muzica era vivace si exuberanta, iar cand versurile curgeau triste, alaturi de lacrimile din ochii interpretei, pianul continua cu o muzica lina si coplesitoare.

Astfel, Daniela Nane a recitat poeme despre iubiri implinite, iubiri rupte, iubiri la inceput, iubiri nesigure sau iubiri imaginate, trecand prin versurile lui Mihai Eminescu (“Floare albastra”), Magda Isanos (“Vis vegetal” si “Pentru tine”), Costache Ioanid (“Stergarul”), George Cosbuc (“Ispita”) etc, iar Ioana Maria Lupascu ne-a prezentat bucati muzicale desprinse din operele lui Chopin, Rachmaninov, George Enescu si cateva prelucrari folclorice.

Daniela Nane a debutat in teatru in 1995, sub indrumarea regizoarei Catalina Buzoianu, in spectacolul “Patul lui Procust” si in acelasi an si-a facut debutul si in film: “Eu sunt Adam”, in regia lui Dan Pita. De-a lungul timpului a aparut in multe spectacole de teatru, in filme de lung metraj si televiziune si in spectacole de poezie.

Ioana Maria Lupascu a studiat cu Lazar Berman la Accademia Europea di Musica, Italia si este o prezenta constanta pe scenele din Italia, Romania, Elvetia, Belgia, Turcia si Spania. A realizat diferite spectacole alaturi de Ion Caramitru, George Banu sau Lucas Molina si a participat la proiectul PianoTango.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.