Monica Ramirez: “Recviem pentru un asasin”

La mult timp dupa ce am citit “Abis”, penultimul volum al seriei Alina Marinescu de Monica Ramirez, l-am primit de la autoare si pe ultimul, care poarta titlul “Recviem pentru un asasin”. Aparuta la Editura Librex alaturi de restul din serie, aceasta carte incheie in sunet de tobe ceea ce a fost o aventura extraordinara pentru cititori.

Seria Alina Marinescu include sase volume – “Asasin la feminin”, “Identitati secrete”, “Balanta puterii”, “Bariere de fum”, “Abis” si “Recviem pentru un asasin” – si va recomand, daca sunteti pasionati de povestile cu agenti secreti, misiuni la limita imposibilului, suflete sfasiate si nu in ultimul rand de iubiri ca in basmele pentru adulti (caci e greu de crezut ca in viata reala exista asa ceva) sa le cititi de la primul pana la ultimul. Va garantez ca o sa faceti un maraton de lectura si doar faptul ca trebuie sa va mai duceti la munca, la scoala sau la alte obligatii o sa va mai poata convinge sa lasati cartile din mana.

M-am gandit acum, inainte sa citesc “Recviem pentru un asasin” daca n-ar fi bine sa la reiau pe toate, pentru ca primul volum l-am citit acum aproape sapte ani, iar de la al cincilea au trecut aproape trei. Mi-am dat seama, insa, ca pe de o parte nu e nevoie de aceasta actiune, pentru ca imi amintesc ca ieri toata povestea inchisa in aceasta serie, iar pe de alta parte nu as mai fi rezistat psihic. Pentru ca Monica nu e genul de scriitor care sa te lase de capul tau printre paginile cartii, ci iti livreaza naratiunea in asa fel incat te implici integral in lectura si traiesti absolut totul odata cu personajele: dureri, frustrari, bucurii, speranta, lacrimi si deznadejde, astfel incat la finalul fiecarui volum ramai secat de puteri.

“Recviem pentru un asasin” nu face exceptie. Daca in primele pagini Alina si Marius, doi fosti agenti secreti de la Elite disparuti de pe radar, in urma mortilor inscenate, par sa-si fi gasit in sfarsit fericirea personala, destul de repede iti dai seama ca autoarea are altceva pregatit pentru ei. Un atac neasteptat la o companie din Sydney, unde Marius este angajat ca sef al Departamentului de securitate, ii determina pe cei doi sa devina vigilenti si sa puna la cale o disparitie discreta impreuna cu cele doua fiice, Anjolie si Sage. Teama ca Elite i-a gasit si ii vrea inapoi morti sau vii se dovedeste perfect justificata, chiar Alex, fostul mentor, iubit si presupus suflet pereche al Alinei fiind cel care o va readuce cu forta in sanul agentiei de la care tot el o ajutase sa evadeze, inscenandu-i moartea.

In afara de drama libertatii curmate a cuplului Alina-Marius, Alex se lupta si el cu propriii demoni: descopera ca are un fiu rezultat in urma unei aventuri cu o persoana importanta din trecutul lui, ba mai mult, ca baiatul lui este nimeni altul decat nepotul lui Brett, seful cel mare de la Elite, un individ de o cruzime incredibila, corupt si periculos, care jongleaza cu vietile si sufletele agentilor lui fara nicio remuscare. Ce Brett nu este capabil sa inteleaga este legatura indestructibila dintre Alina si Alex, pe care cu cat incerci mai tare sa ii desparti sau sa ii zdrobesti fizic si psihic, cu atat renasc mai puternici. Iar atunci cand CIA-ul le ofera ocazia de a face curatenie si dreptate in lumea lor de umbre… jocurile se fac pe viata si pe moarte. Din pacate, moartea trece si pe strada lor, culegand suflete pretioase si lasand in urma socuri formidabile, rani deschise si iluzii sparte pentru totdeauna.

Ce-ar mai trebui sa stiti despre aceasta carte? In afara de vreo doua-trei greseli de traducere si alte cateva de redactare (initial, autoarea a publicat aceasta serie in SUA, fiind tradusa ulterior in romana), altceva nu am ce sa-i reprosez. Este stralucitoare, la fel ca acelea de dinaintea ei, incepand de la coperta in culori tari (reprezentand moartea si intunericul imbinate cu viata si pasiunea) si terminand cu un continut dens, complex, captivant si … addictive – care creeaza dependenta, pentru ca in romana nu exista un echivalent suficient. “Recviem pentru un asasin” de Monica Ramirez impreuna cu restul cartilor din seria Alina Marinescu se gasesc pe site-ul Editurii Librex. Daca va grabiti putin, le gasiti pe toate la pret redus, cu un click AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *