MNAC deschide noul sezon expozitional pe 27 aprilie

Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) anunta vernisajul noului sezon expozitional in data de 27 aprilie, ora 19:00, la Palatul Parlamentului, unde expozitiile METAREALIA – IN ACELASI TIMP, curatori Raluca-Elena Doroftei si Andreea Draghicescu si ERROR 404. TERITORII ALE ABSENTEI, curator Horea Avram se vor deschide pentru public.

Expozitia “METAREALIA – in acelasi timp” (27.04.2017 – 08.10.2017) prezinta preocuparile recente ale grupului de artisti 2META – Maria Manolescu si Romelo Pervolovici. Cunoscuti mai ales ca artisti media, ei abordeaza pictura ca mediu de exprimare incepand din 2010. Lucrarile celor doi se intersecteaza in jurul notiunii de meta. Pictura 2META cauta bresele in real, realitatile multiple, realul dupa real, cei doi artisti lucrand impreuna pe panze diferite. In acelasi timp se deseneaza si o practica proprie, cu estetici identificabile, radical distincte si inconfundabile. Metarealia circumscrie un spatiu vizual hibrid in care ideea se uneste cu materia.

Proiectul “Error 404. Teritorii ale absentei” este o expozitie-cercetare care pleaca de la mesajul primit atunci cand utilizatorii acceseaza un website defect sau un link corupt. “Eroarea” in acest caz, insa, trimite mai degraba la absenta, mai exact la absenta teritoriului, a spatiului functional si comunicational, a informatiei ca atare. Lucrarile incluse in acest proiect au de-a face, intr-un fel sau altul, cu ideea de eroare, disfunctionalitate, lacuna sau defect intelese in egala masura in sens concret (tehnic, formal, vizual) si in sens figurat, ca (im)posibilitate a reprezentarii, a comunicarii, a interactiunii corporale la granita dintre real si virtual.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *