Ateliere pentru copii la Scoala de Arte si Maniere

Le place copiilor sa experimenteze? Sigur ca da! ­čÖé Scoala de Arte si Maniere le ofera in luna mai subiecte interesante de explorat prin cursurile organizate: desen, actorie, vorbire in public – pentru adolescenti – storytelling prin teatru si astronomie. Iata programul complet al atelierelor pentru copii si tineri:

Atelier de teatru pentru copii (7-12 ani), din 6 Mai – Fiecare intalnire a acestui atelier este gandita astfel incat sa dezvolte creativitatea si capacitatea de a improviza a copiilor pe mai multe planuri: al imaginatiei, spontaneitatii, introspectiei, al simturilor sau al gestionarii emotiilor. Atelierul de teatru se va incheia cu improvizatia unei scurte scenete bazate pe un scenariu comun.

Atelier de Storytelling pentru copii (8-12 ani), din 6 Mai – Cand esti mic, poate fi greu sa iti gasesti locul intre cele doua roluri: copil ascultator sau copil povestitor. Intrebarea “cum a fost azi la scoala” primeste, de multe ori, un raspuns vag. La atelierul de storytelling li se da ocazia celor mici sa-si spuna fara constrangeri povestile, punctele de vedere asupra intamplarilor la care iau parte sau doar asista.

Curs de Desen: compozitie, perspectiva, constructie (9-13 ani), din 6 Mai – Un carnetel si un creion pot deveni prieteni nedespartiti ai copilului tau. Daca deja ii place sa deseneze si vrei sa aiba cateva repere in domeniul artelor, incurajeaza-l sa vina la cursul de desen. Va invata reguli de compozitie, tehnici de redare a perspectivei si de constructie a unui obiect.

Curs de Vorbire in public ÔÇô pentru adolescenti (12-16 ani), din 6 Mai – la scoala, elevii nu sunt educati sa vorbeasca in public, ci doar “ridicati in picioare la lectie”, ceea ce de multe ori e o pedeapsa, nu un privilegiu. Asta ii face sa isi piarda uneori dezinvoltura chiar si in comunicarea cu familia sau prietenii. Iar un adolescent are intotdeauna multe de spus.

Miraculosul cer instelat ÔÇô Atelier de Astronomie pentru copii (8-13 ani), din 13 Mai – Galaxii si constelatii, astronauti ce navigheaza prin spatiu, poate chiar fiinte care traiesc pe vreo planeta indepartata, cine stie ce ascunde cerul instelat? Uite ca cineva stie! Este vorba despre astronomul Adrian Sonka, care le va fi ghid copiilor printre planete rotitoare, stele, sori si alte lucruri fascinante.

Toate cursurile au loc in zile de sambata, majoritatea dimineata, de la ora 11:00. Sediul se afla pe strada Popa Soare, la numarul 40, la etajul 1 al unei case prietenoase. Programul poate fi consultat pe www.scoaladeartesimaniere.ro, iar pentru insceiri se trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.
Scoala de Arte si Maniere reprezinta proiectul de cursuri interactive in domenii umaniste pentru copii initiat de Fundatia Calea Victoriei.

Share

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.