Caryl Ferey se intalneste cu cititorii in Capitala

Caryl Ferey, autorul romanului “Zulu”, aparut la Editura ALL, se intalneste cu publicul bucurestean miercuri, 3 mai, ora 19.00, la cinema Elvira Popescu. Evenimentul cuprinde lansarea cartii si prima proiectie publica, in Romania, a filmului care ii are pe Orlando Bloom si Forest Whitaker in rolurile principale.

In copilarie, Ali Neuman a reusit sa scape de cruzimea inimaginabila a militiilor Inkatha, care i-au torturat si ucis tatal si fratele mai mare. Nici chiar mama lui nu stie prin ce a trecut… Devenit, intre timp, sef al serviciului Omoruri al politiei din Cape Town, Neuman duce o lupta continua impotriva violentei extreme, mizeriei, traficului de droguri si crimei organizate din suburbii. Insa atunci cand in Gradina Botanica este gasit cadavrul fiicei unui rugbist afrikaander faimos, lucrurile scapa total de sub control. Un drog de sinteza necunoscut, o noua tulpina de HIV, ritualuri tribale sinistre si un complot la cel mai inalt nivel il vor readuce pe Neuman fata in fata cu ura si practicile sangeroase dinaintea abolirii apartheidului. Pentru ca oficialii si adeptii fostului regim inca pandesc in umbra acestei societati divizate.

Alaturi de Cayl Ferey, speakerii evenimentului sunt Codin Maticiuc, co-producatorul filmului “Ana, mon amour”, premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, si Cyrielle Diaz, responsabila Biroului de promovare a cartii din cadrul Institutului Francez din Bucuresti.

Evenimentul cultural care cuprinde lansarea de carte si proiectia de film face parte dintr-o serie de actiuni organizate de Institutul Francez din Bucuresti, “Zilele romanului politist” – prin care romanele politiste franceze sunt prezentate publicului roman.

Participarea la eveniment este gratuita.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.