14-21 mai: Saptamana Comediei la Brasov

Opt spectacole de teatru se joaca la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov in perioada 14-21 mai, la “Saptamana Comediei”. Festivalul, ajuns la cea de-a V-a editie, isi propune sa aduca la Brasov cele mai iubite comedii de catre publicul din intreaga tara – sapte dintre ele in premiera pentru brasoveni.

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc duminica, 14 mai cu o avanpremiera a Teatrului Sica Alexandrescu, “Prins in plasa”, de Ray Cooney, in regia lui Cristian Ioan. Teatrul Odeon din Bucuresti aduce la Brasov spectacolul “Svejk”, care are la baza dramatizarea realizata de regizorul Alexandru Dabija, inspirata de cartea scrisa de Jaroslav Hašek – “Peripetiile bravului soldat Švejk” (traducerea Jean Grosu).

Teatrul Metropolis vine la Brasov cu doua piese – “Tartuffe sau Impostorul” in regia lui Victor Ioan Frunza si “Domnul Ibrahim si florile din coran”, in regia lui Chris Simion, spectacol premiat anul trecut in cadrul mai multor evenimente si festivaluri.

Unul dintre cele mai iubite spectacole ale Teatrului Excelsior, “The History Boys. Povesti cu parfum de liceu”, va fi jucat pentru prima data la Brasov. Dupa un text de Alan Bennett, in regia lui Vlad Cristache, spectacolul cu, pentru si despre tineri, surprinde anarhiile varstei, intrigile de cancelarie, si relatiile elevi-profesori.

Teatrul Mic aduce la Brasov “Rendez-vous pe Luna” de Alexandr Galin, in regia lui Gelu Colceag, o aniversare a iubirii pierdute si regasite, o incercare a unui barbat pentru a intra in gratiile unei femei frumoase.

Teatrul National “I. L. Caragiale” este reprezentat de “Micul Infern”, o comedie despre iadul conjugal, in regia lui Mircea Cornisteanu, cu Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitanescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragos Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

De la Craiova, de la Teatrul National “Marin Sorescu”, vine “Spargerea”, in regia lui Dragos Alexandru Musoiu, o dramatizare dupa nuvela “Jaf armat” de Razvan Petrescu, o comedie neagra condusa cu fantezie, cu Claudiu Bleont in rol principal.

Biletele pentru “Saptamana comediei” s-au pus in vanzare online pe www.biletebrasov.ro si la casieria Teatrului Sica Alexandrescu.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Fanzin.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.