Sub patronajul Ambasadei Indiei in Romania, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” va invita la cea de-a IX-a editie a festivalului culturii indiene „NAMASTE INDIA” desfasurat in perioada 12 – 24 iunie in trei spatii prestigioase din Bucuresti: Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, Institutul Francez si Hermitage. Urban Spiritual Hub.

Festivalul „Namaste India” isi propune sa devina anul acesta o punte de legatura intre cultura indiana si alte culturi ale lumii – romana, franceza, engleza, pakistaneza, africana – prin spectacole, proiectii de film, expozitii, ateliere, workshop-uri si intalniri, anunta un comunicat al organizatorilor.

Activitatile din festival ofera participantilor sansa de a descoperi cultura indiana, valorizand in acelasi timp propria noastra cultura, perioada aleasa pentru desfasurarea evenimentului incluzand doua zile importante pentru identitatea nationala a fiecareia din cele doua tari: Ziua Internationala Yoga, recunoscuta oficial de ONU in 2014 (21 iunie) si celebrata la nivel mondial, si Ziua Internationala a Iei (24 iunie), sarbatorita cu mult entuziasm in tara si in comunitatile de romani din diaspora.

Programul complet al festivalului poate fi consultat AICI.