Expozitie de arta textila MASTER anul I

UNIVERSITATEA NATIONALA DE ARTE BUCURESTI, METROPOLIS CENTER si DANAART Gallery organizeaza marti 13 iunie, ora 19:00, vernisajul expozitei de arta textila MASTER an I, la sediul Metropolis Center din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucuresti. Expozitia poate fi vizitata in perioada 12 iunie – 15 iulie 2017.

Lucrarile din cadrul expozitiei apartin artistilor Liana BADALAU, Iulia BALASOIU, Raluca DIACONU si Adelina MATEESCU (Master anul I, ARTE TEXTILE AMBIENTALE, Departamentul Arte Textile si Design Textil, Facultatea de Arte Decorative si Design, UNIVERSITATEA NATIONALA DE ARTE BUCURESTI), care o au drept coordonator pe conferentiar univ. dr. Daniela Frumuseanu.

Numit Delirium-Butterfly Effect, proiectul de master al Lianei BADALAU propune realizarea unor obiecte vestimentare unicat, imprimate si brodate, pornind de la motivul fluturelui ca simbol al infinitului, al transformarii si posibilitatilor multiple create de bataia aripilor, conform Teoriei Haosului. Autoarea nu doreste o diferentiere a sexelor sau maselor sociale, unind aceste categorii sub aspectul neprevazutului si al efectelor infinite cauzate de cel mai marunt gest din viata de zi cu zi.

Iulia BALASOIU prezinta publicului un fragment din instalatia artistica textila TiC-TaC realizata cu scopul de a trasmite un semnal de alarma referitor la timpul pe care il irosim. Avand ca punct de plecare sfera artei cinetice, lucrarea transfera privitorul intr-un spatiu magic al meditatiei si al intrebarilor despre viata si sensul ei.

Proiectul Ralucai DIACONU, The Paradox, dezvolta plastic si ideatic, contrastul dintre aparenta si esenta, dintre iluzia de textura dura a lemnului si transpunerea sa prin imprimare serigrafica, pe un material textil placut la atingere. Publicul este invitat sa admire spectacolul cromatic si formal, inspirat de texturile specifice lemnului.

Adelina MATEESCU prezinta instalatia artistica textila numita Invocarea Alchimiei. Fascinata fiind de interdependentele dintre arta, alchimie si medicina, autoarea lucrarii utilizeaza cu har forme simbolice specifice alchimiei, considerate definitorii pentru mesajul pe care doreste sa-l transmita. Prin acest demers artistic, este evidentiata evolutia parcursa de alchimisti, de la etapa cercetarii la practica invocarii.

Intrarea este gratuita.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.