Cand expozitiile devin forma. Notite despre expunerea artei contemporane romanesti in perioada recenta

Seria de conferinte #CePunemInRama? continua cu o noua tema: “Cand expozitiile devin forma. Notite despre expunerea artei contemporane romanesti in perioada recenta.” Evenimentul se va desfasura marti, 27 iunie, de la ora 19:00, la Sala Cafenea la ARCUB. Conferinta face parte din Programul Expozitional ARCUB 2017.

Conferinta “#CePunemInRama? Cand expozitiile devin forma” abordeaza tema re-enactment-ului in expozitia de arta contemporana: se reinsceneaza istoria, se reconstituie expozitii din trecut, se cerceteaza cu asiduitate arhive, se regreseaza cu o presupusa candoare la o copilarie culturala care priveste solemn catre mame si tati eroici, proaspat redescoperiti si relansati, acum, tarziu, in lumea larga.

Cu un caracter interdisciplinar, conferintele din seria “#CePunemInRama?” abordeaza probleme de antropologie culturala, de discernamant estetic si de responsabilitate, prezentand exemple integrate din arta, design, arhitectura, cercetare, care pot conduce audienta la o privire lucida in sensul creatiei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.