Doua ore de aventura: “Valerian si Orasul celor o mie de planete”

Daca ati vazut “Al cincilea element” si “Lucy”, tot productii regizorale semnate Luc Besson, stiti ca una dintre pasiunile lui este sa faca filme care implica actiune SF, lumi ale viitorului si oameni cu puteri deosebite ori povesti captivante, cel mai recent fiind “Valerian si Orasul celor o mie de planete”.

Daca aveti chef de o aventura intergalactica in care sunt implicati doi agenti umani tineri si capabili, o populatie de pe o planeta presupus disparuta si o multitudine de alte fiinte care traiesc laolalta pe Alpha, o metropola construita in spatiu, invatand unele de la altele, ati venit unde trebuie: pe 21 iulie intra in cinematografele din Romania filmul SF de actiune si aventura “Valerian and the City of a Thousand Planets”.

Valerian (Dane DeHaan) si Laureline (Cara Delevingne), doi agenti guvernamentali extrem de buni in meseria lor sunt trimisi sa-l protejeze pe comandorul Arun Filitt (Clive Owen) in misiunea care presupune eradicarea focarului de radiatii care pare sa fi aparut in centrul metropolei, amenintand sa distruga totul. Insa misiunea nici nu ia startul bine, ca o armata de fiinte inarmate ii adorm pe toti cei aflati in sala de consiliu si il rapesc pe comandor, in speranta ca vor recupera de la el ultimele doua elemente de care mai aveau nevoie pentru a-si reconstrui lumea distrusa cu 30 de ani in urma.

Cei doi agenti porniti sa-l recupereze, intr-o aventura halucinanta care ii va solicita mai mult decat isi imaginasera, isi dau seama treptat ca situatia prezentata de comandor este cu totul diferita de ceea ce se intampla in realitate si trebuie sa hotarasca daca vor actiona conform protocoalelor rigide in care au fost antrenati sau daca isi pot permite sa faca ce le dicteaza constiintele.

Bun si pentru adulti si pentru copii (daca au peste 13 ani), filmul distribuit la noi de Ro Image 2000 este o minunatie vizuala si auditiva: planeta Mul e un fel de paradis al vacantelor, fiecare coltisor al metropolei Alpha contine populatii care mai de care mai interesant proiectate, iar numarul de dans senzual al lui Bubble (Rihanna) e de o frumusete misterioasa la care te uiti magnetizat. De altfel, absolut totul in film este extrem de colorat, viu si intens, fie ca e vorba de fiinte, peisaje, sentimente sau actiuni.

Mi-a placut foarte mult Cara Delevingne – care a facut din personajul Laureline o fiinta extrem de precisa, curajoasa si descurcareata, dar si pusa pe ironii si, nu ma asteptam sa spun vreodata asa ceva, am fost incantata de partitura relativ scurta, dar de mare efect a Rihannei, care i-a dat lui Bubble gratie, frumusete si profunzime in acelasi timp.

Iar trailerul de mai jos surprinde destul de bine esenta filmului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.