Frumoasa calatorie a ursilor panda si alte fantezii

Piesa “Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt”, de Matei Visniec, s-a jucat pe 30 iulie la Teatrul Arte dell’Anima din Capitala. Spectacolul, in regia si scenografia Dianei Tanase, a reunit doi actori tineri si talentati – Rusalina Bona si Voicu Aanitei.

Noua nopti sunt de ajuns pentru a cunoaste pe cineva, pentru a te indragosti si a te topi in iubire? Noua nopti sunt de ajuns pentru a intelege sensul existentei, pentru a invata sa te desprinzi de lucrurile mundane si pentru a te transforma in constiinta pura, parte a tot ceea ce este, a fost si va fi vreodata? Da, sunt de ajuns, pentru ca noua este un numar sacru, simbolul adevarului, al intelepciunii si al implinirii. 🙂

“Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt” – un titlu care mi s-a parut adorabil de cum l-am vazut, banuind ca nu are cum sa ascunda o poveste oarecare, bine ancorata in viata de zi cu zi – poate fi totusi rezumat si in plan concret, mai ales ca urmeaza un fir logic: doi tineri se trezesc intr-o dimineata in acelasi pat, la el acasa, dar el nu-si aminteste nimic despre noaptea anterioara, iar ea ii da detalii vagi care nu-l ajuta prea mult in reconstituirea povestii. Faptul ca ea ii povesteste amuzata ca el i-a recitat din Bacovia si ca i-a cantat la saxofon, cucerind-o, contribuie la decizia lui de a-i cere sa mai ramana alaturi de el. Femeia ii promite ca va reveni in apartamentul lui timp de noua nopti.

Intalnirile lor sunt, pe de o parte, intalnirile obisnuite dintre doua persoane care se atrag, dornice sa se cunoasca, intre care se infiripa o serie de sentimente, care fac diverse activitati impreuna, care ofera si care primesc. Pe de alta parte, ghicim un alt plan al actiunii, o iesire din concretul pe care il stim cu totii: ea ii aduce un animal care nu poate fi vazut desi exista si care se reproduce cu ajutorul luminii, al sunetului si al cuvintelor, robotul lui telefonic reda mesajele ei ca si cum ar putea observa in timp real reactiile lui, iar intr-o zi, separat si apoi impreuna, cei doi patrund cu gandul prin pereti si asculta singuratatile vecinilor.

Interpretate cu delicatete atunci cand e cazul, cu forta atunci cand scenariul o cere, mereu cu implicare si naturalete, rolurile din “Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt” par foarte potrivite pentru Rusalina Bona si Voicu Aanitei, cei doi tineri actori strecurandu-se abil in subtilitatile piesei si transmitand splendoarea ei catre public. Mergeti sa ii vedeti, pe Fainari la nr. 17D, si n-o sa va para rau. Pentru a fi la curent cu programul spectacolelor, urmariti site-ul teatrului www.artedellanima.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *