Stefan Stanciugelu: “Liberalismul Periferiei”

In colectia Stiinte Politice a Editurii Tritonic se gaseste si volumul “Liberalismul periferiei – Gramatica fractala in istoria europeana a ideii liberale” de Stefan Stanciugelu. Cartea reprezinta prima parte a unei cercetari mai consistente, a carei idee a pornit de la teza de doctorat a autorului.

Astfel, dupa aceasta prima parte, “Gramatica fractala in istoria europeana a ideii liberale”, autorul a planuit aparitia a inca trei: “Structuri fractale in Periferia Metropolei – Rusia, Romania, Turcia”, “Logica fractala a liberalismului clasic in spatiul romanesc” si “De la neo-liberalismul oligarhic la “neofeudalismul democratic” post-comunist.”

Autorul precizeaza ca aceasta prima parte a lucrarii vrea sa arate care este temeiul stiintific al Geometriei fractale a Naturii, din care se deriva “Gramatica fractala a socialului” si, de asemenea, sa formuleze intrebarile de cercetare si unghiul de abordare. Ideea principala este ca “Romania a fost o Periferie a Europei. Si este, in continuare, o Periferie” a Metropolei occidentale.

In plus, Stefan Stanciugelu arata ca lucrarea nu intentioneaza sa ofere o teorie inedita si revolutionara despre modernitatea romaneasca si nici nu respinge teoriile actuale, ci este centrata pe dialog si cooperare in analiza ideii de liberalism in zona noastra, a sud-estului Europei.
Lucrarea vorbeste despre resursele economice, despre cresterea Metropolei si integrarea Periferiei, despre expansiunea capitalimsului occidental si despre schimbarile politice si institutionale, despre asistenta pe care Metropola o ofera Periferiei si despre riposta acesteia din urma.

Pentru cei interesati, volumul “Liberalismul periferiei – Gramatica fractala in istoria europeana a ideii liberale” poate fi gasit AICI, la pret redus.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.