Trooper a lansat piesa “Maturizare”, cover Tudor Gheorghe

Trooper, una dintre cele mai cunoscute formatii de metal de la noi, a lansat saptamana aceasta “Maturizare”, un cover dupa piesa cu acelasi nume a maestrului Tudor Gheorghe. Lansarea a fost insotita de un videoclip filmat in format 360°, o premiera in lumea metal autohtona, disponibil pe canalul oficial de Youtube al trupei.

“Nu vreau sa vad bariere in muzica”, spune Alin Dinca (Coiotu’), vocalul Trooper, despre intalnirea cu impresionanta piesa a lui Tudor Gheorghe, dragoste la prima vedere, si momentul in care au decis ca vor face un cover dupa ea. “Inteleg ca ne separa religia, politica, sportul, culoarea pielii, zidurile construite de minti bolnave… insa in muzica nu trebuie sa existe bariere. Cand am ascultat prima oara “Maturizare” am ramas blocat! Caror cruci si caror Dumnezei / Mieii-si varsa sangele-n cutite?…. un mesaj teribil pe un suport muzical perfect!”

Absolvent de Conservator, pasionat de folclorul romanesc (si-a sustinut lucrarea de licenta pe acest subiect si asculta folclor in mod constant, alaturi de multe alte genuri), Alin spune ca “Maturizare” este un semnal de alarma, care se leaga intr-un fel de povestea din “In ziua a opta”, piesa lansata de Trooper in urma cu doi ani. “Ambele deplang starea umanitatii. Ambele vorbesc despre rautatea crescanda a oamenilor. Tudor Gheorghe surprinde asta in versurile lui mai bine ca oricine – este unul dintre artistii care ne fac viata mai frumoasa”.

Videoclipul piesei “Maturizare” a fost realizat de Ion Andrei Puican si echipa myStage Video. Au fost filmate mai multe duble pentru a “amesteca timpurile”, fiecare dintre baietii din trupa fiind captat intr-un moment diferit al zilei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.