West meets East: Enescu, Menuhin, Shankar

Alexandru Tomescu va invita sa il insotiti pe drumul parcurs de catre doi artisti de renume: violonistul Yehudi Menuhin si sitaristul Ravi Shankar. Proiectul lor, “West meets East”, temelie a stilului World, a generat o muzica noua din impletirea ragas-urilor indiene cu melosul european, reusind sa inspire melomanii din toata lumea.

La 50 de ani de la prima auditie, Alexandru Tomescu va readuce la lumina muzica lui Shankar, Menuhin si Enescu, intr-o formula exceptionala:

Udhai Mazumdar la tabla (percutii indiene), este discipol al lui Ravi Shankar, format in traditia milenara indiana, locuind impreuna cu maestrul si avandu-le colege de generatie pe Anoushka Shankar si pe Norah Jones. L-a insotit pe Shankar in concerte memorabile pentru Familiile Regale Britanica si Suedeza, si a cantat alaturi de Zakir Hussain la concertul aniversarii de 75 de ani a maestrului sau. A concertat in India, Franta, Italia, Elvetia, Germania, Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina, Mongolia, Vietnam si Indonezia. Mazumdar va avea un rol important in readucerea la viata a muzicii lui Shankar, care include o importanta componenta de improvizatie, conform scolii clasice indiene.

Udhai Mazumdar va fi insotit de discipolii sai, Rohan Dasgupta la sitar si Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus), doi tineri maestri in curs de afirmare si continuatori ai mostenirii lui Ravi Shankar.

Sinziana Mircea va completa echipa de muzicieni, sustinand partitura de pian pe care acum 50 de ani o interpreta Hepzibah Menuhin, sora lui Yehudi. Sinziana este o tanara pianista multipremiata, care se afirma pe scenele din Europa, SUA, China si Japonia, printre care Carnegie Hall New York, St. Martin-in-the-fields Londra, Tokyo Metropolitan Theater.

Programul concertelor este urmatorul:

Timisoara
14 octombrie, ora 19:00
Filarmonica “Banatul”

Cluj-Napoca
15 octombrie, ora 19:00
Auditorium Maximum

Pitesti
22 octombrie, ora 19:00
Filarmonica

Bucuresti
23 octombrie, ora 19:00
Sala Auditorium, MNAR

Informatii despre bilete gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *