“One Shot”, un admirabil spectacol de improvizatie

!MPRO – Festivalul National de Improvizatie si-a inchis portile dupa cinci zile de spectacole care mai de care mai interesante si ateliere captivante. Din 7 in 11 septembrie, trupe din Romania si din strainatate au urcat pe scenele de la MTR – Studioul Horia Bernea si Recul pentru o serie de intalniri foarte apreciate de public.

Vineri seara am asistat la spectacolul “One Shot” sustinut de trupa de improvizatie Backstage Boys, sase tineri foarte talentati, a caror reprezentatie inteligenta si amuzanta i-afacut pe cei din sala sa se rostogoleasca de ras. Desi toti cei sase au cate un little something ca artisti, dintre ei s-a remarcat Catalin Cosarca, despre care se spune ca “Este intim cu improvizatia, desi nu au o relatie serioasa. Pare un arogant sclifosit, desi este”. 🙂

Spectacolul imaginat de ei a pornit de la cuvantul “tequila”, venit din sala, in mod evident de la o persoana care s-a grabit suficient incat sa fie mai rapida cu sugestia decat o alta persana din sala care a spus – cred – ANAF. 🙂 Asadar, povestea de vineri a inceput intr-un bar, unde doi tipi isi plangeau de mila ca i-au inselat nevestele (pe unul cu un alt barbat, pe celalalt, cu o femeie) si i-au dat afara din case. Si cum altfel sa-si inece amarul decat in niste pahare cu alcool servite de un barman care, la suprafata, pare sa nu fie atins de suferinta celor doi (caci singura lui iubire marturisita este barul) dar care, pe dinauntru, o iubeste pe una dintre chiriasele lui, o femeie nici pe departe atat de fidela precum o credea el.

Si de aici, renuntand la cate un personaj-doua si introducand mereu altele, povestile ruleaza continuu, mutand focusul de pe anumite personaje pe altele, insa mentinand un fir logic. Asta pare a fi fost de fapt esenta spectacolului celor de la Backstage Boys, un fir care poate fi urmarit in timp ce prin fata ochilor celor din sala s-au succedat mai multe intamplari interesante, un sirag fascinant, fiecare poveste fiind desprinsa din cea anterioara.

Daca n-ati mai vazut spectacole de improvizatie, dati-le o sansa. Eu credeam ca sunt un fel de stand up comedy, insa ce am vazut inca de la conferinta de presa unde am avut parte de cateva fragmente si continuand cu reprezentatia de pe 8 septembrie au fost niste momente construite foarte destept de o mana de artisti minunati si asezonate cu un umor zdravan, dar de o finete incredibila, lipsit de orice vulgaritate.

Activitatea baietilor de la Backstage Boys poate fi urmarita pe pagina lor de Facebook, iar pentru noutati despre editiile viitoare ale festivalului exista improfest.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.