Rene Guenon: “Scrieri pentru Regnabit”

Editura Herald a publicat de curand, in colectia Philosophia Perennis, volumul “Scrieri pentru Regnabit” de Rene Guenon, figura intelectuala de referinta in domeniul metafizicii. Cartea insumeaza articolele publicate de acesta intre anii 1925-1927, adica spre sfarsitul perioadei petrecuta in Franta.

Revista Regnabit si-a inceput activitatea in 1921, avand ca obiectiv studiul Inimii Sacre (le Sacré-Coeur du Christ) in toate formele sale si colaborand cu diverse personalitati care au venit fiecare cu punctele lor de vedere despre acest subiect.

Rene Guenon a inceput colaborarea cu revista in 1925, considerand ca are ocazia de a se situa “in perspectiva traditiei crestine, cu intentia de a arata acordul perfect cu celelalte forme ale traditiei universale”. A scris 19 articole pentru revista, pana in 1927, cand a renuntat din cauza unor voci care ii contestau activitatea.

Printre articolele scrise de Rene Guenon se numara: “Verbul si simbolul”, in care ia in discutie importanta si valoarea formei simbolice atunci cand e vorba de transmiterea informatiilor doctrinare de ordin religios; “Inima cu raze si inima in flacari”, in care vorbeste despre inima ca sinonim al sentimentului sau al inteligentei sau al centrului vietii; “Inima lumii in Cabala ebraica”, despre cele sapte regiuni ale spatiului si cele sase faze ale timpului, despre bereshit (inceputul Creatiei) si despre simbolismul literei ebraice “yud”.

Pentru cei interesati de simbolismul Inimii, dar si de simbolismul universal al Centrului lumii, volumul “Scrieri pentru Regnabit” de Rene Guenon poate fi gasit AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.