9-12 octombrie: GreenTech Film Festival

GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se va desfasura la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie. Organizatorii isi propun sa elimine complet amprenta de carbon rezultata din activitatile organizatorice pe care le implica in general un festival de film.

Programul include proiectii ale unor filme documentare realizate de specialisti straini, dar si studii de caz din Romania, surprinse sub forma unor scurtmetraje, ateliere de stiinta, ecologie, robotica, reciclare creativa si o conferinta despre cum tehnologia contribuie la dezvoltarea solutiilor sustenabile.

Din programul GreenTech Film Festival face parte conferinta “Cum poate ajuta tehnologia in dezvoltarea solutiilor sustenabile?” la care vor participa experti in stiinta, tehnologie si ecologie din Romania si Franta si care isi propun ca prin propria expertiza sa formuleze un raspuns la subiectul central al conferintei, organizat in jurul a doua paneluri – “Energie regenerabila si stocarea energiei: apa, CO2 si soare. Masini electrice. Case solare” si “Dezvoltarea de solutii pentru agricultura sustenabila”.

GreenTech Film Festival este organizat de Media Image Factory, cu o experienta de 10 ani in dezvoltarea si comunicarea proiectelor sociale, Asociatia ECOTIC, Institutul Francez, cu sprijinul Every Can Counts Romania, IBM si UPC, Discovery Channel, Revista Stiinta si Tehnica, dar si al altor parteneri.

Mai multe detalii despre filme si ateliere sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro si pe pagina de Facebook GreenTechFilmFestival.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *