A noua editie a festivalului Timishort incepe in 12 octombrie

Cea de-a noua editie a Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul Romaniei, va avea loc anul acesta in perioada 12-15 octombrie, la Cinema Timis si Casa Artelor din Timisoara. Timishort este organizat de Asociatia Romana a Filmului Independent (ARFI), cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Timisoara, al Consiliului Judetean Timis si al CNC.

Timp de patru zile, timisorenii vor avea ocazia de a vedea peste 80 de scurtmetraje impartite in opt sectiuni, patru dintre ele fiind competitionale: o competitie internationala, una nationala, o competitie dedicata filmelor experimentale (Videorama) si competitia de scurtmetraje dedicata filmelor pentru copii (Timikids).

Competitia internationala aduce la Timisoara 20 de scurtmetraje din tot atatea tari, majoritatea in premiera in Romania. In Competitia Nationala au fost selectate anul acesta 12 scurtmetraje. Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc este oferit de Institutul Cultural Roman si este in valoare de 1000 de euro.

Sectiunea Videorama va cuprinde anul acesta sase scurtmetraje si mizeaza pe film experimental si arta video, mult prea putin promovate in Romania, tocmai pentru ca spectatorii sa aiba sansa de a cunoaste artisti video talentati. Si anul acesta Timishort aduce 14 scurtmetraje pentru copii, impartite in doua sectiuni Timikids, pe categorii de varsta: Sectiunea 6-10 ani si sectiunea 11-14 ani.

Pentru mai multe informatii, accesati www.timishort.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.