Castigatorul Palme d’Or 2017 deschide Les Films de Cannes à Bucarest

Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul care aduce din 2010 in Romania cele mai importante filme arthouse ale anului si pe cei mai reputati cineasti, va avea loc anul acesta intre 13 si 22 octombrie, in patru spatii din Bucuresti – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Taranului Roman si Cinemateca Eforie.

De asemenea, festivalul va ajunge si in sapte orase din tara, urmand a avea loc editii regionale in: Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov, Sibiu, Arad si Suceava.

Comedia nonconformista a lui Ruben Östlund, “The Square”, o capodopera care a luat pe sus Croazeta anul acesta la Cannes obtinand Palme d’Or-ul, va fi proiectata in deschiderea festivalului, in premiera absoluta in Romania, in Bucuresti dar si in toate orasele care vor gazdui editii regionale.

Claes Bang il interpreteaza pe Christian, curatorul respectat al unui muzeu de arta contemporana caruia-i scapa lucrurile de sub control dupa buzz-ul facut de echipa de PR angajata chiar de el pentru promovarea unui spectacol. In sanctuarul “The Square” are loc o cascada de intamplari neprevazute care transforma filmul intr-o comedie cu pulsul ridicat, “un spectacol neobisnuit si scandalos, cu momente de frenezie pura”, dupa cum il caracterizeaza The Guardian.

In tara, Les films de Cannes va fi organizat intre 13 si 19 octombrie la Brasov (la Cinema One), intre 13 si 15 octombrie la Cluj (cinema Victoria), intre 20 – 22 octombrie la Timisoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema ARTA) si Iasi (Ateneul din Iasi) si 10 – 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).
O editie speciala a Les Films de Cannes va avea loc in parteneriat cu festivalul ASTRA Sibiu. Intre 16 si 22 octombrie, cele doua festivaluri urmeaza sa proiecteze o selectie comuna de documentare din cele proiectate anul acesta in premiera la Cannes, concomitent in Sibiu si Bucuresti, sub titulatura de Les Films de Cannes @ Astra Film Sibiu.

Programul va fi afisat in curand AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *