Lucian Dragos Bogdan: “Apararea siciliana”

Dupa “Vanatorii de capete”, primul roman al seriei Vagabond, Lucian Dragos Bogdan a publicat la Editura Tritonic al doilea volum, “Apararea siciliana”. Dinu, personajul principal, revine cu o noua serie de intamplari care ii vor satisface setea de aventura si care ii vor impinge viata de familie pe o noua traiectorie.

Dupa rezolvarea cazului cu victimele decapitate, gasca de oameni ai strazii care devenisera o a doua familie pentru Dinu se imprastie, dar omul inca nu vrea sa se dea dus din viata palpitanta de pe strada. Asa ca isi face un adapost in padure impreuna cu Generalul, unul dintre nevoiasii fara capatai, pana intr-o zi in care gaseste un cadavru printre copaci. Dupa ce il anunta pe Marian, prietenul sau politist, acesta nu se lasa cu una, cu doua si se straduieste sa-l convinga pe Dinu sa se intoarca acasa, la adevarata lui familie. Dupa ce mediteaza putin, Dinu se intalneste cu fosta sotie si, ajungand la o intelegere, decid ca el sa revina acasa si, treptat, sa-si reconstruiasca viata alaturi de ei trei.

Revenirea nu e usoara, dar compromisurile de toate partile duc in cele din urma la o armonizare a relatiilor. Insa trecutul nu poate fi uitat cat ai bate din palme. Dinu inca are impulsul de a se intoarce pe strazi, in plus, aduna tot felul de informatii despre crima petrecuta, mai ales ca nu va fi singura comisa, iar increderea pe care o are in sotia care il inselase este destul de fragila. Pe de alta parte, nici femeii, desi incearca sa il inteleaga, nu ii e usor, iar mama-soacra nu se sfieste sa ii arunce direct in fata tot ce gandeste despre el. Dinu se implica tot mai mult in rezolvarea cazului, deoarece, pe langa faptul ca il scoate din rutina, ii da ocazia sa il ajute si pe Marian, mai ales ca printre suspecti se numara si niste politicieni care fac zile grele sectiei de politie.

Ce reprezinta titlul romanului? Deznodamanatul, despre care va trebui sa aflati singuri ce contine citind cartea, este privit la figurat ca o “aparare siciliana”. In sah, avand in vedere ca jucatorul cu piesele albe muta primul, se presupune ca acesta are un avantaj, ca este mereu cu o mutare inaintea adeversarului si ca il poate invinge mai usor. Apararea siciliana, insa, este o miscare pe care jucatorul cu piese negre o poate face pentru a recastiga teren, ba chiar pentru a avea sanse sa-l invinga pe jucatorul cu piesele albe. Pe Dinu, finalul cartii il gaseste tot intr-o dilema – pentru a lasa loc si unui al treilea volum care sa il aiba in centru. Pana la aparitia acestuia, “Apararea siciliana” poate si gasita AICI, la pret redus.

Share

2 thoughts on “Lucian Dragos Bogdan: “Apararea siciliana”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *