UrbanEye Film Festival ia startul pe 1 noiembrie

Editia a patra a UrbanEye Film Festival incepe miercuri, 1 noiembrie si timp de cinci zile bucurestenii vor avea parte de filme in premiera si evenimente conexe dedicate mediului construit si vietii urbane. Festivalul prezinta 27 de pelicule, cuprinse in 7 sectiuni, care abordeaza subiecte actuale despre societatea in care traim.

Festivalul ridica intrebari si invita la reflectie despre situatia migrantilor si refugiatilor, in sectiunea “Refugii”. Teme relevante pentru agenda publica globala, de la gentrificarea zonelor urbane si nevoia locuintelor sociale pana la reconfigurarile urbanistice, sunt atinse in sectiunea “Lupta pentru spatiu”. Sectiunea “Utopii culturale” este despre proiecte ambitioase, capodopere sau excentricitati arhitecturale menite sa gazduiasca cultura. De neratat sunt si filmele care pun in discutie “Arta si locul”, despre land art si proiecte care modeleaza spatii, iar deja clasica sectiune “Portrete de arhitecti” aduce in prim plan doua personaje total diferite.

In cadrul competitiei sunt selectate sase filme care vorbesc despre realitatile din Romania. Anul acesta, juriul care va desemna premiul este format din Vlad Petri (regizor), Catalin Olaru (critic de film) si Stefan Ghenciulescu (arhitect).

Publicul poate participa la sesiuni speciale de Q&A cu invitati si realizatori precum Andrei Rozen (regizor Novgorod Spaceship), Elizabeth Lennard (artista si realizatoare de film, cu care publicul poate discuta la finalul peliculei “Talking House: Eileen Gray & Jean Badovici” ), Petra Noordkamp (fotografa si realizatoare de film, la finalul vizionarii “Il Grande Cretto di Gibellina”), dar si cu alti invitati.

Biletele pentru vizionarile de la Cinema Elvire Popesco si Apollo 111 pot fi achizitionate prin Eventbook.

Pentru mai multe detalii, vizitati urbaneye.ro si pagina de Facebook UrbanEye Film Festival.

UrbanEye Film Festival Teaser 2017 from UrbanEye on Vimeo.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.