Mary Hoffman: “Stravaganza. Calatorie magica in Orasul Stelelor”

“Calatorie magica in Orasul Stelelor”, un nou titlu din seria Stravaganza a autoarei Mary Hoffman, a aparut de curand la Editura Meteor Press. Dupa ce in “Calatorie magica in Orasul Mastilor” l-am cunoscut pe Lucien cel devenit Luciano, a venit vremea ca un nou stravagante sa isi traiasca aventura vietii: Georgia O’Grady.

Fiecare volum din seria scriitoarei britanice Mary Hoffman are in centru un stravagante, adica o persoana din lumea noastra contemporana care are posibilitatea, cu ajutorul unui talisman, sa calatoreasca sute de ani in trecut, in Talia. Similara Italiei de azi, Talia este impartita in mai multe orase care si ele aduc cu o serie de localitati italiene ale zilelor noastre. In acest volum, e vorba de un stravagante la genul feminin si anume Georgia O’Grady, intamplator sau nu o fosta colega de scoala a lui Lucien. Dupa ce cumpara un calut de bronz de la un anticar si adoarme cu el in mana, adolescenta cea baietoasa si rebela se trezeste intr-un grajd din Remora, cu cateva secole in urma, sub privirile contrariate ale lui Cesare, un tanar care tocmai a fost martorul nasterii unui cal… cu aripi.

Cum in Remora tocmai se apropie cursa de cai anuala dintre cele 12 cartiere (botezat fiecare dupa un semn al zodiacului), iar unul dintre nobilii malefici din familia Di Chimici se asteapta sa castige din nou, nasterea calutului inaripat nu poate sa vina decat ca o binecuvantare. Iar sosirea Georgiei O’Grady, rebotezata Georgio Gredi in spiritul locului – mai ales ca trebuie sa umble deghizata in baiat – trebuie sa fie si ea de mare insemnatate, ca doar orice stravagante calatoreste cu un rost. Desi traieste intens in Remora si se apropie de cateva persoane, in fiecare zi fata trebuie sa se intoarca in viata ei reala, unde e nevoita sa suporte cicalelile parintilor, sa mearga la scoala unde nu are prieteni si sa faca fata unui frate vitreg care o terorizeaza.

Transformarea personajului Georgia este facuta firesc, fata renuntand treptat la mastile pe care le poarta si ajutandu-se pe sine sa treaca intr-o etapa mai buna a vietii, dar intervenind cu succes si in vietile remoranilor. Ea invata cum sa fie mai sigura pe sine, cum sa se descurce in situatii neprevazute, cum sa spuna ceea ce o deranjeaza si cum sa dea o mana de ajutor cuiva pentru care ea este singura speranta, asumandu-si riscuri importante. O lectura nu doar pentru adolescenti, ci si pentru aceia dintre noi care n-am uitat cum era sa fim atat de tineri, volumul “Calatorie magica in Orasul Mastilor” este o poveste despre curaj, iubire si transformare, cu actiune alerta, personaje care iti devin simpatice si o doza potrivita de magie, fara de care viata nu are farmec. 🙂

Cartea poate fi gasita AICI, la pret special.

Share

One thought on “Mary Hoffman: “Stravaganza. Calatorie magica in Orasul Stelelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.