Stiri muzicale — 09 - 11 - 2017
Florin Chilian devine Pre@Clasic pe 26 noiembrie

Florin Chilian va sustine un concert intitulat Pre@Clasic pe 26 noiembrie, ora 20:00, la ARCUB. Combinand in mod inedit vocea pop cu muzica de camera, Florin Chilian creeaza cu Pre@Clasic un nou stil muzical in cheia quartet/quintet, pe care artistul il intituleaza Q concept. Invitat special este Cvartetul Bella Musica.

Lansat in luna octombrie 2017, albumul Pre@Clasic isi propune sa aduca muzica de camera mai aproape de publicul nefamiliarizat cu universul muzicii preclasice, sa o faca mai accesibila si “sa elimine distanta dintre Ateneul Roman si noile generatii, pastrand insa calitatea muzicala”, dupa cum declara artistul.

“Motivul pentru care am vrut neaparat ca Pre@Clasic sa contina si piese deja cunoscute este tot acela de a usura accesul publicului la muzica clasica. Legatura emotionala a publicului cu piese indragite precum “Zece”, “Chiar daca…”, “Sa nu ucizi!”, “Termopane” si altele poate ajuta mult in acest sens”, a mai declarat Florin Chilian.

Pe langa piesele deja consacrate, albumul contine si piese noi compuse si aranjate de Florin Chilian, printre care si titlul scris in memoria actorului Stefan Iordache – “Saveica de la Sarica Niculitel”, care se trage din muzica greceasca si turceasca de la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Biletele pot fi achizitionate online de pe arcub.ro si www.bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie

Despre autor

Cristina Mitrea

Te-ar putea interesa si...