Expozitia “Autorul colectiv” – despre istoria construirii Casei Poporului

Expozitia “Autorul Colectiv”, un proiect care investigheaza istoria orala a construirii Casei Poporului, se va deschide pe 17 noiembrie, ora 18:30, la A5 Studio Space. Initiat de artistul vizual Calin Dan in colaborare cu Celia Ghyka, proiectul e un nou episod al cercetarii sale artistice pe termen lung, Arhitectura Emotionala.

Pornind de la ipoteza ca marile ansambluri arhitecturale sunt rezultatul unui efort comun, “Autorul Colectiv” isi propune identificarea participantilor directi la proiectarea si realizarea Casei Poporului si inregistrarea amintirilor acestora, invitati sa isi povesteasca experientele in fata camerei de filmat. Insotit de strangerea unui corp documentar care se refera la semnificatiile urbane, sociale, arhitecturale ale Casei, proiectul isi propune sa redea miilor de oameni care au lucrat la santierul de pe dealul Spirii in anii ’80 dreptul de proprietate simbolica asupra acestui edificiu.

Expozitia va fi urmata de o dezbatere-conferinta publica, cu participare internationala, care va avea loc pe 22 noiembrie, la Casa Mincu, sediul Ordinului Arhitectilor din Romania.

Daca stiti pe cineva care a lucrat la Casa Poporului, puteti contacta organizatorii expozitiei la contact@autorulcolectiv.net sau la telefon 0736 556 013.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.