Teodora Matei si Lucian Dragos Bogdan: “Sindromul Charlotte”

Cu doi ani in urma, autorii Teodora Matei si Lucian Dragos-Bogdan lansau impreuna romanul “Omul fluture”, deschizator al trilogiei cu acelasi nume. A urmat volumul “Maya”, in 2016, iar anul acesta trilogia s-a incheiat cu “Sindromul Charlotte”, aparut in colectia Thriller & Mystery a Editurii Tritonic.

N-am inteles niciodata cum doi oameni pot scrie o carte de fictiune care sa arate unitar si totusi s-a intamplat nu o data de-a lungul istoriei literaturii. Teodora Matei si Lucian Dragos Bogdan si-au dat si ei mana literar vorbind si au reusit sa creeze impreuna nu unul, ci trei volume ale unei povesti complexe, desfasurata intr-o lume foarte tehnologizata, dominata de legi care nu se aplica lumii noastre si pe care nu le putem intelege in totalitate in prezentul nostru.

De-a lungul trilogiei gasim personaje-cheie, care merg cu noi de la inceput pana la sfarsit, dar si personaje cu aparitii meteorice. Cele pe care le stim de la inceput se transforma de-a lungul naratiunii, ne fac sa ne apropiem de ele si sa ne dorim un lucru sau altul in ceea ce le priveste. Povesti de iubire si povesti de tradare, povesti de furie sau povesti de neputinta se tes de-a lungul paginilor in care intalnim laolalta oameni, roboti, lumi virtuale, masinarii si dispozitive incredibile. Dar ce este real si ce este creat? Unde se opreste lumea asa cum o stim si unde incepe virtualul in care fiecare e altcineva si in care se fac si se desfac afaceri, se comit crime, se investigheaza cazuri ciudate?

Probabil ca agentii Dana si Oliver sunt prsonajele de care, in calitate de cititor, te atasezi cel mai tare. Relatia lor trece prin diverse stadii de-a lungul celor trei volume ale trilogiei “Omul fluture”, ajungand in “Sindromul Charlotte” la un punct culminant. Ca orice situatie ajunsa in punctul cu pricina, drumul ei nu mai poate sa continue decat in jos, iar cei doi vor avea parte de aventuri solicitante, pe care, fie ca si le doresc, fie ca nu, tot nu au incotro decat sa le traiasca. Insa cine sunt cu adevarat acesti Dana si Oliver? Daca aveati impresia ca le stiti bine biografiile, mai ganditi-va o data. Pentru ca in “Sindromul Charlotte”, unele lucruri nu sunt deloc ceea ce credeati ca sunt. 🙂

Cei interesati sa puna punct trilogiei “Omul fluture”, gasesc ultimul volum AICI. Cei care inca n-au avut bucuria de a face cunostinta cu trilogia, sa inceapa cu primul volum. 🙂

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.