Mary Hoffman: “Stravaganza. Calatorie magica in Orasul Florilor”

Dupa calatoria in Orasul Mastilor si in Orasul Stelelor, este timpul ca fanii povestilor cu stravaganti scrise de Mary Hoffman sa ajunga si in Orasul Florilor – de data aceasta, impreuna cu tanarul Sky Meadows, care se intampla sa-l cunoasca si pe Lucien, dar si pe Georgia, eroii celorlalte romane ale seriei.

Se pare ca liceul Barnsbury din Londra e un loc magic, in care s-au adunat o serie de tineri cu puteri deosebite, altfel cum s-ar explica faptul ca trei dintre elevii sui sunt stravaganti, adica indivizi care pot calatori in timp cu ajutorul unui talisman? Cand Sky Meadows, un tanar cu o mama bolnava si cu un tata star rock inexistent, gaseste la usa o sticluta de parfum si adoarme cu ea in mana, se pomeneste teleportat in Giglia, un oras talian care seamana cu Florenta secolului al XVI-lea. Trezindu-se in chilia unui calugar care ii spune ca face parte, la fel ca el , dintr-o fratie de savanti, Sky are un soc, dar se pune repede la punct cu noua sa conditie, intelegand ca o sa aiba o misiune importanta de indeplinit. Viata lui din Anglia incepe sa se intrepatrunda cu cea din Talia, si pe langa conflictele politice si sociale care trebuie rezolvate, se pomeneste implicat si in niste neintelegeri amoroase. Atras de Alice, o colega care umbla mereu cu Georgia, cea mai buna prietena a ei, Sky are dificultati in relatia cu ea pentru ca fatei ii e greu sa inteleaga ca el si Georgia sunt stravaganti care trebuie sa salveze diverse situatii intr-o lume diferita de a lor si e convinsa ca au o aventura romantica. Arianna, tanara ducesa a Bellezzei, indragostita in secret de Lucien, e si ea geloasa pe Georgia, crezand ca tanarul o vrea ca partenera.

Lucien, ramas in Talia definitiv, are alte probleme pe cap, una dintre acestea fiind dorul fata de parintii ramasi in Anglia. Pe de alta parte Falco, devenit Nicholas, cel ramas pe vecie in Anglia, sufera si el de dorul familiei lasate in urma in Talia, familie care il crede mort. Tatal sau, insa, maleficul duce di Chimici, incepe sa banuiasca faptul ca fiul sau cel mic nu e mort cu adevarat si ca savantii cei misteriosi nu sunt straini de disparitia lui Falco.

Cumplitul duce di Chimici incearca sa-si extinda influenta asupra intregii Talii, aranjand casatorii strategice pentru copiii lui si straduindu-se sa castige afectiunea Ariannei, pe care o vrea de sotie tot in interes politic. Diverse piedici, insa, intarzie planurile ducelui, iar stravaganti nu sunt straini de ele…

Volumul “Stravaganza. Calatorie magica in Orasul Florilor” a aparut la Editura Meteor Press si poate fi gasita AICI, la pret redus.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.