Sebastian Stan va fi invitatul de onoare al celei de-a doua editii a American Independent Film Festival (Bucuresti, 27 aprilie – 3 mai) si va prezenta in premiera in Romania cel mai recent film al sau, biopic-ul „I, Tonya”, regia Craig Gillespie, film cu trei nominalizari la Oscar si cu un Glob de Aur.

Sebastian Stan este cel mai popular actor roman care a reusit sa se impuna in industria americana de film. In „Martianul” a jucat alaturi de Matt Damon, iar in alta pelicula premiata, „Lebada Neagra”, face parte dintr-o distributie de top alaturi de Natalie Portman, Mila Kunis si Vincent Cassel. A jucat si in music-hall-uri pe Broadway si in serialul american, popular printre adolescenti, „Gossip Girl”. In cel mai recent film din trilogia „Captain America”, Sebastian joaca intr-un rol vizibil alaturi de Robert Downey Jr., Scarlet Johansson, Chris Evans, Hugo Weaving si Samuel L. Jackson. Actorul a primit chiar si cateva replici in limba romana.

Sebastian Stan s-a nascut pe 13 august 1982, in Constanta. S-a mutat la Viena impreuna cu mama sa, cand avea opt ani, iar la 10 ani a jucat primul rol in film, in „71 fragments of a Chronology of Chance” regizat de celebrul austriac Michael Haneke. Doi ani mai tarziu, familia a plecat peste Ocean si s-a stabilit in Rockland County, New York. Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey si a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.

Alaturi de Sebastian Stan, la editia din acest an a American Independent Film Festival vor mai fi prezente si alte personalitati ale cinematografiei americane iar festivalul va continua sa aduca la Bucuresti o selectie a celor mai apreciate filme independente americane recente.

A doua editie a American Independent Film Festival are loc in perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO si Cinema Muzeul Taranului din Bucuresti.
Programul proiectiilor si noutatile despre filmele si evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro.