„Jocul de-a Detectivii” sau „Singur Acasa” pentru adulti

Daca ai chef de o comedie relaxanta si usurica, “Jocul de-a Detectivii/Game Night” (SUA, 2018) s-ar putea sa fie ceea ce cauti. Desi n-o sa ai parte de personaje foarte complexe sau de vreo tema prea profunda, vei rade copios pret de aproape doua ore, timp in care vei ramane cu siguranta prins de poveste.

Max (Jason Bateman) si Annie (Rachel McAdams) sunt un cuplu pasionat de jocuri de societate, care organizeaza frecvent seri de jocuri la ei acasa. Au un grup de prieteni obisnuiti deja cu aceste mici petreceri si un vecin divortat, Gary, pe care se straduiesc din rasputeri sa il excluda, dat fiind faptul ca e putin mai… pe langa. In scena intra fratele lui Max (Kyle Chandler), Brooks, rival din copilarie, care se hotaraste sa organizeze o seara de jocuri mai intensa, in care angajeaza o companie sa rapeasca un membru al grupului, ceilalti fiind responsabili sa salveze victima. Intamplarea face ca insusi Brooks sa fie rapit, dar jocul si realitatea se amesteca, grupul pornind in aventura vietii lor. Intre timp, fiecare pereche isi mai rezolva din problemele de cuplu, iar Max incearca sa treaca peste orice resentimente pe care le are pentru fratele sau, dupa ani intregi de competitie si rivalitate.

Sunt si aparitii care te fac sa spui “heeei, uite-l/o pe ala/aia din…”. Printre acestea se numara britanica Sharon Horgan, pe care s-ar putea sa o stiti din serialul “Catastrophe”, aici fiind partenera unuia dintre prietenii cuplului, si Lamorne Morris, un alt prieten, care e Winston Bishop in “New Girl”. McAdams si Bateman sunt insa de departe cei mai faimosi din distributie si fac treaba buna in rolurile principale.

Actiunea e intensa, sunt momente care iti taie usor rasuflarea si momente in care astepti cu nerabdare sa vezi ce o sa se intample. Glumele sunt amuzante, unele neasteptate și altele destul de evidente, dar garantat vei rade macar de cateva ori cu voce tare si vei zambi cea mai mare mare parte a timpului. Comicul de situatie si de limbaj se aseamana oarecum cu “Singur Acasa”, varianta cu protagonisti adulti, insa niciunul nu e la fel de sarmant precum Kevin McCallister.

In orice caz, daca vrei sa te amuzi si sa te simti bine fara sa te implici prea mult emotional, filmul asta s-ar putea sa fie raspunsul. Pana la urma, ce ai de pierdut daca te rupi 100 de minute de realitate pentru o comedie bunicica?

“Jocul de-a Detectivii”, distribuit la noi de Vertical Entertainment, are premiera in cinematografele din Romania chiar astazi.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.