“Peter iepurasul” intra in cinematografele romanesti pe 30 martie

“Peter Rabbit/Peter Iepurasul” (Marea Britanie, Australia, SUA/2018), un film de aventura si comedie pentru intreaga familie, va avea premiera in Romania pe 30 martie. Combinatie de live action si animatie, productia inspirata de o poveste clasica va rula in format 2D, atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata in limba romana.

Adaptare pentru marele ecran a povestii clasice semnate de Beatrix Potter, filmul il are drept protagonist pe Peter, un iepuras rebel, care adora sa se aprovizioneze cu legume din gradina unui fermier. Degeaba il avertizeaza intreaga familie ca risca sa ajunga in placinta, asa cum i s-a intamplat bietului sau tata. Intr-o zi, batranul fermier isi da ultima suflare, dar bucuria lui Peter dureaza doar pana se instaleaza mostenitorul Thomas McGregor (Domhnall Gleeson), un londonez pedant, proaspat somer. Ca si raposatul sau unchi, Thomas considera iepurii niste daunatori care trebuie starpiti – idee care o ingrozeste pe inimoasa vecina Bea (Rose Byrne), protectoarea animalutelor din zona. Lupta pentru suprematia asupra gradinii se transforma repede intr-un adevarat razboi pentru afectiunea frumoasei Bea…

Peste 400 de oameni au lucrat la productie, iar echipa a imbratisat cu entuziasm provocarea de a face animalutele sa arate cat mai real posibil, conferind filmului veridicitate in interactiunea dintre personajele umane si cele blanoase.

Efectele speciale abunda, iar echipa nu a precupetit niciun efort pentru a obtine rezultatele dorite: a construit integral cele doua case in care se desfasoara actiunea, ba chiar a plantat si intretinut cu mare grija gradina de legume timp de opt saptamani, cat au durat filmarile. Regia ii apartine co-producatorului Will Gluck, care semneaza, alaturi de Rob Lieber, si scenariul, inspirat de povestea si personajele create de Beatrix Potter.

“Peter iepurasul” este distribuit la noi de InterComFilm.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.