Cinepolitica revine cu a saptea editie pe 18 aprilie

Dedicat filmelor cu tematica predominant politica, lungmetraje, filme de fictiune, dar si documentare, reunite sub sloganul “Not so politically correct”, festivalul Cinepolitica va avea loc in acest an in perioada 18 – 22 aprilie, in doua spatii: Cinema Elvire Popescu si Institutul Balassi din Bucuresti.

Dupa un an plin de evenimente majore, de la testele nucleare efectuate de Coreea de Nord sau fenomenul fake-news la scandalul Weinstein sau iesirea Statelor Unite din Acordul de la Paris, Cinepolitica revine cu cea de-a saptea editie, unde spectatorii vor putea vedea cele mai noi si puternice filme politice sau vor participa la dezbateri care puncteaza subiectele fierbinti ale momentului.

“Cred ca o tematica comuna in programul de anul acesta ar fi “scheletul din dulap”, ocultarea, revelarea si asumarea vinovatiei in cazul unor “molime” cronice ale civilizatiei umane. Vom prezenta filme si informatii care nu mai sunt expuse in “strada”, ci ascunse adanc, de-a lungul timpului, in memoria individuala”, spune Marius Copel, selectionerul festivalului.

Programul festivalului si alte informatii vor aparea in curand pe site-ul oficial.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.