Expozitie de pictura Andrada Veclenit: “WO | MAN”

DanaArtGallery si Metropolis Art Collection va asteapta la prima expozitie personala a artistei Andrada Paula Veclenit, adepta a expresionismului abstract. Vernisajul va avea loc pe data de 2 aprilie 2018, la ora 19:00, iar cei prezenti la eveniment vor avea ocazia sa o cunoasca pe tanara artista originara din Cluj.

Andrada Veclenit, adepta a expresionismului abstract, isi propune sa ne redea o imagine a lumii sale interioare, de cele mai multe ori in fata oricarei figuratii, uzand de noi tehnici picturale. Semnificatia tabloului rezida in ea insasi, tinand seama de propria geneza, de la prima trasatura la realizarea finala. Artista dispune de energia sa intelectuala si emotionala ca si cum s-ar afla intr-o situatie traita.

Descoperim in multe dintre tablourile Andradei angajamentul gestului corporal, manifest spontan de a picta, asociat angajamentului psihic in aceeasi masura implicat, atribuind consistenta tabloului, ceea ce conduce, evident, la ruptura definitiva cu traditia, disociind fondul de forma, prin tehnici inovative de tipul dripping-ului sau pouring-ului care descriu (s)curgerea picturii, la fel de materiala ca si culorile sale. Opera devine atunci literalmente un spatiu de expresie corporala de sine, tot astfel cum si un spatiu al unei puternice angajari ideatice si afective.

“WO | MAN” face referire directa si constienta la femeia artist care imbraca expresivitatea si limbajul creatiei. Este momentul in care pulsul feminin isi face simtita prezenta prin intermediul operelor proprii, conferind, dupa parerea noastra, o nota particulara expresionismului abstract, in latura sa de abstractie lirica inteleasa ca tendinta de expresie directa a emotiei individuale. (Lector univ. dr. Mihai Nebunu)

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 12:00 – 20:00 in perioada 2 – 22 aprilie 2018 la Metropolis Art Collection, str. Grigore Alexandrescu 89-97, Bucuresti, in incinta Metropolis Center.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.