Concert la Arcub: “La classe operaia va in paradiso”

Patru muzicieni din Romania, Elvetia, Statele Unite ale Americii si Austria se intalnesc joi, 12 aprilie, de la ora 20.00, pe scena ARCUB, pentru concertul de jazz “La classe operaia va in paradiso”, inspirat de lumea comunismului: Mircea Tiberian, Claudio Puntin, Chris Dahlgren si Alfred Vogel.

Proiectul “La classe operaia va in paradiso” (Clasa muncitoare merge in paradis) imprumuta titlul de la o celebra pelicula din vremurile de aur ale neorealismului italian. Muzica programului creioneaza satirico-melancolic drumul catre esec al utopiei comuniste, vazut din perspectiva experientelor artistului Mircea Tiberian in asa-numitul Ostblock si a modului idealist in care Occidentul se raporta la aceleasi realitati.

“Cred in actualitatea acestui proiect, mai ales acum, cand tot mai multi tineri care nu au traversat experienta anilor totalitarismului intra sub influenta unei modalitati distorsionate de prezentare a trecutului si proiecteaza traiecte iluzorii de viitor”, declara initiatorul proiectului Mircea Tiberian.

Concertul face parte din cel de-al doilea sezon Artist in Residence de la ARCUB.

Biletele pot fi achizitionate online de pe arcub.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.