Eveniment Herald: Autismul – intre mit si realitate

Editura Herald si Libraria Carturesti Verona va invita luni, 2 aprilie 2018, ora 18.30, la Ceainaria Carturesti, pentru un atelier de dezbateri si idei, “Autismul – intre mit si realitate”, prilejuit de marcarea datei de 2 aprilie ca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului (World Autism Awareness Day).

Invitatii serii de 2 aprilie vor fi Manuela Harabor – actrita, Daniela Bololoi – psiholog, psihoterapeut, fondator si presedinte al Asociatiei Help-Autism, Marius Teodor Zamfir – psiholog expert in psihologie clinica si psihologie judiciara, coordonator al Centrului Sfantul Mihail pt copiii cu autism, Gabriela Deniz – coordonator al colectiei Parentaj, Editura Herald si psiholog. Ce inseamna TSA (tulburare de spectru autist)? Putem vorbi despre TSA ca despre o boala? Care este diferenta intre un copil cu TSA care beneficiaza de o interventie timpurie si unul diagnosticat sau integrat in sistem mai tarziu? Iata cateva intrebari la care invitatii la eveniment, specialisti si psihologi vor oferi raspunsuri. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Cu aceasta ocazie va fi lansata cartea “Tulburarea de spectru autist. Ghidul complet pentru intelegerea autismului”, de Chantal Sicile-Kira, publicata in colectia Parentaj a Editurii Herald.

In toata lumea, in jurul date de 2 aprilie, organizatiile si asociatiile care promoveaza cauza persoanelor cu autism desfasoara actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii acestei afectiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungand sa reprezinte o prioritate in politicile de sanatate ale statelor lumii.

Intrarea este LIBERA in limita locurilor disponibile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.